Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMORSKO DOBRO

'Županije će ostati bez više od 40 posto prihoda'

Jadransko more
Goran Kovačić/PIXSELL
11.02.2014.
u 16:57

Župani smatraju da je postojeći model upravljanja morskim lukama učinkovit i da ga ne treba mijenjati

Župani primorskih županija, uz podršku Hrvatske zajednice županija, upozorili su u utorak da nacrtom prijedloga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama županije ostaju bez više od  40 posto dosadašnjih prihoda koji su se trošili isključivo za unapređenje i zaštitu pomorskog dobra.

Bez novca od koncesija Primorsko – goranska županija ostaje bez 6 milijuna kuna, Istarska županija oko 2,5 milijuna kuna, Zadarska oko 2,2 milijuna kuna,  Šibensko – kninska 1,7 milijuna kuna, Splitsko – dalmatinska 3 milijuna, a Dubrovačko – neretvanska 2,6 milijuna kuna.

U mišljenju koje su uputili mjerodavnom ministarstvu istakli su da će se prema ovako predloženo zakonu novac od pomorskog dobra trošiti na neučinkovito administriranje i zapošljavanje neproduktivnih službenika dok će posljedica biti daljnja centralizacija.

Smatraju da je postojeći model upravljanja morskim lukama učinkovit i da ga ne treba mijenjati te da će predložene promjene, ako se prihvate, zaustaviti razvitak luka, blokirati investicije i birokratizirati lučke uprave.

>> HNS: Što prije urediti pitanje pomorskog dobra

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije