Naslovnica Vijesti Hrvatska

Županija, gradovi i općine bez srpskih dožupana, gradonačelnika i načelnika

Na međustranačkom dogovaranju stranaka u Skupštini dogovoreno je da se neće poštovati zakoni ove zemlje, a u tim aktivnostima sudjelovali su i predstavnici Srba koji bi trebali poglavito zastupati interese i prava srpske nacionalne manjine.
24. listopada 2009. u 10:54 4 komentara 4 prikaza
skupština
Foto: Dragutin Šantoši

VIROVITICA – Slijedom Odluke o održavanju dopunskih izbora za predstavnike nacionalnih manjina u RH, koju je na posljednjoj sjednici donijela Vlada, predstavnička i izvršna tijela lokalne i područne samouprave, koja nisu popunjena predstavnicima nacionalnih manjina, zadužena su da to zamjenike općinskih načelnika, gradonačelnika i župana, učine na dopunskim izborima.

– U toj odluci nisu predviđeni izbori na području Virovitičko-podravske županije zbog toga što u našoj lokalnoj i područnoj samoupravi statuti nisu usklađeni sa zakonskim propisima?!

 

Na međustranačkom dogovaranju stranaka u Skupštini dogovoreno je da se neće poštovati zakoni ove zemlje, a u tim aktivnostima sudjelovali su i predstavnici Srba koji bi trebali poglavito zastupati interese i prava srpske nacionalne manjine, a ne interese političkih stranaka (HDZ, SDP i HSS) na čijim su izbornim listama birani.

 

Unatoč tome što je Vijeće srpske nacionalne manjine Virovitičko-podravske županije početkom srpnja ove godine upozorilo na ovu nezakonitost, tražeći nadzor nad provedbom Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, odgovor od nadležnih, Ministarstva uprave, dobio sam tek prije dva dana.

 

U njemu stoji da će Virovitičko-podravskoj Skupštini biti dan još jedan kraći rok kako bi uskladila Statut, a ako se i tada političke stranke ogluše o zakone, moguće je da dođe do raspuštanje predstavničkog tijela područne samouprave, upozorio je javnost Staniša Žarković, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Virovitičko-podravske županije.

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
 • Avatar jura-100
  jura-100:

  Lektori, laku noć \"... zadužena su da to zamjenike općinskih načelnika, gradonačelnika i župana, učine na dopunskim izborima.\" Kakava je to rečenica??? Što to znači???

 • Avatar DZvonimir@KNIN
  DZvonimir@KNIN:

  Ko nije Hrvat lak mu put.(Srbi zive u srbiji ne u Hrvatskoj) Hrvatska je zemlja gdje zive Hrvati.

 • bili-tartuf:

  pa i u Serbiji su uvik bili glavni druge nacijonalnosti, visé njih Crnogorci ala-Zlobodan..., nisu serbi za Vladanje i politiku,...izuzetak je oni Dodik, koji je porijeklon Céh...