Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera vez

Akcija mladih: Longin je pretukao hrvatskog vojnika i opernog pjevača; Župan tvrdi da lažu

Foto: Frane Šarić
03.01.2024.
u 16:06

Ante Rubeša iz Akcije mladih je istakao da ovo nije riječ samo o 50 eura i da to pokazuje utjecaj moći HDZ-a i kako su postavili pravila moći u Zadru

 

Zadarski župan Božidar Longin nije samo tražio od djelatnika lučke uprave da mu se ne naplati račun za vez za brod na Istu u iznosu od 48,60 eura koji je kasnije storniran. On je tijekom rata pretukao i invalidom učinio hrvatskog vojnika o čemu posjedujemo dokumentaciju, a pretukao je kasnije i opernog pjevača i vrlo su mu moguće nove optužnice.

Rekao je ovo na konferenciji za novinare ispred zgrade Županije u Zadru vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač koji je prvi iznio slučaj storniranja računa za brodski vez na Istu u javnost i prijavio slučaj Uskoku koji je jučer protiv zadarskog župana Božidara Longina podigao optužnicu iz kaznenog djela trgovanja utjecajem.

- Za ovo kazneno djelo zadarskom županu zapriječena je kazna od jedne do osam godina zatvora i ovo je jedna od najtežih optužnica protiv službene osobe. Premijer Plenković se pravi nepismen kad minorizira ovo kazneno djelo jer u protivnom je ono što nije dozvoljeno volu dozvoljeno Jupiteru. Mi ostali smrtnici idemo pod suspenziju. Božidaru Longinu je podigao optužnicu USKOK i nitko mu ne smješta. Nitko ne vjeruje da Longin nije ponio novčanik, valjda se dva dana šetao u kupaćim gaćicama. Plenković nam šalje poruke da smo volovi. Prije više desetljeća Longin je premlatio hrvatskog vojnika koji je postao invalid, premlatio je opernog pjevača i nosio torbe Ivi Sanaderu. Neka Plenković objasni kako HDZ stoji iza njega. Nemoguće je da ostane župan jer on ovako sramoti Zadarsku županiju i poziciju zadarskog župana - rekao je Marko Pupić Bakrač.

VIDEO Akcija mladih: Longinu nitko ne smješta, USKOK je podigao optužnicu

Ante Rubeša iz Akcije mladih je istakao da ovo nije riječ samo o 50 eura i da to pokazuje utjecaj moći HDZ-a i kako su postavili pravila moći u Zadru. - Božidar Kalmeta stoji iza župana i očekivalo bi se da i on da ostavku, ali i on je također uskočki optuženik, a ne želi otići s funkcije. Oni su ukrali budućnost našoj djeci - rekao je Rubeša.

Iz ureda župana Božidara Longina su odgovorili na upit za komentar ovih optužbi:

VEZANI ČLANCI:

"Ponosan sam na svoju ulogu u Domovinskom ratu i na doprinos u stvaranju naše države. Upravo smo danas odali počast svim poginulim braniteljima i civilima u Poličniku, Suhovarama i Zemuniku. U isto vrijeme dok su besposličari ispred Doma Zadarske županije po ne znam koji put ponavljali uvijek iste stvari. Oni očito ne znaju koliko je u povijesti značajan današnji dan kada je u Poličniku obranjena cijela Hrvatska i kada je spriječeno presijecanje zemlje na dva dijela. Ja sam na ovaj dan branio Zemunik.
Podvale i konstrukcije kojima se današnja kvazi opozicija koristi u svrhu prljave predizborne kampanje, samo pokazuje bezidejnost i ispraznost njihove politike. Kada netko nema ni viziju ni program onda se vraća 30-ak godina unatrag umjesto da gleda prema budućnosti. A trebam li uopće spominjati da je jedan od njih i osuđeni klevetnik. Uopće ne želim reagirati niti odgovarati na iznesene gluposti i konstrukcije. 

Svoju radnu energiju, unatoč njihovoj prljavoj i podloj igri usmjeravam na budućnost i dobrobit građana što se i vidi iz brojnih projekata koji su iza nas. Unatoč njihovim već više puta iznesenim lažima i obmanama, sa svojim vrlo uspješnim timom nastavit ćemo sigurno i dalje razvijati Zadarsku županiju i stvarati bolje uvjete života svih naših stanovnika."

Komentara 12

Avatar Crni labud
Crni labud
16:29 03.01.2024.

To što je pretukao hrvatskog vojnika i nije neki problem za HDZ. Uostalom vojska tome i služi. Problem bi bio kad bi pretukao migranta.

Avatar Moodleen
Moodleen
13:15 03.01.2024.

HajDeZemi si klasika

Avatar Asterix
Asterix
14:31 03.01.2024.

Zanima me što Ričard misli o ovom slučaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije