Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
optužbe za korupciju

Zadarski župan: 'Nisam mogao platiti račun za vez jer nisam imao novčanik'

Zadar:  Otvoranje obnovljenog objekta Sveučilišta u zgradi stare Tehničke škole
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/3
03.01.2024.
u 09:45

U izvješću stoji da je lučki redar kazao da uslugu naplaćuje svima koji koriste vez te da za svoj rad odgovara ravnatelju ŽLU-a, na što je Longin odgovorio kako je on ravnatelju šef i naredio lučkom redaru da stornira račun

Protiv zadarskog župana Božidara Longina USKOK je podigao optužnicu pred Županijskim sudom u Splitu zbog sumnje da je u rujnu na otoku Istu od lučkog redara tražio da mu stornira račun od 48,60 eura za korištenje veza. HDZ-ov župan pod istragom je zbog sumnje na trgovanje utjecajem. 

Župan Longina za Dnevnik HTV-a je kazao kako se radi o nesporazumu. "Ja račun u tom trenutku nisam mogao platiti jer sam bio bez novčanika. Platio sam čim sam došao u Zadar" tvrdi, ističući kako oporbeni čelnici nemaju odgovor na to što se Zadarska županija razvija pa "udaraju ispod pojasa". Svoj posao, kaže, obavlja odgovorno i savjesno.

Njegov je odvjetnik kazao da optužnicu još nisu primili, jer ju USKOK prvo podnosi sudu, a sud zatim dostavlja strankama. "Na osnovi ovog priopćenja jasno vidim da je tu optužnica podignuta i sasvim sigurno ćemo u onom trenutku kad tu optužnicu primimo, na istu odgovoriti i pobijati je na više osnova" uvjeren je.

USKOK navodi da je Longin 8. rujna vezao brodicu na lučki tranzitni vez s namjerom da ga koristi do 10. rujna, a kada mu je lučki redar 9. rujna na ime pristojbe za korištenje veza izdao račun od 48,60 eura, Longin je zaposlenika pitao "zašto ti meni naplaćuješ", iako je znao da se radi o iznosu koji je u skladu s Odlukom o visini lučkih pristojbi i naknada.

U izvješću stoji da je lučki redar odgovorio da uslugu naplaćuje svima koji koriste vez te da za svoj rad odgovara ravnatelju ŽLU-a, na što je Longin odgovorio kako je on ravnatelju šef i naredio lučkom redaru da stornira račun, što je zaposlenik naposljetku i učinio.

VIDEO Cestom kod Sv. Ivana Zeline jurio bik

Komentara 5

Avatar kenshi
kenshi
14:57 03.01.2024.

Biti će da mu je pas pojeo novčanik.

ŠT
ŠtoReći
11:54 03.01.2024.

Uvijek im malo bilo. Što imaju veću plaću škrtiji, SVI

Avatar raco
raco
11:02 03.01.2024.

bahatluk na najjače

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije