Naslovnica Vijesti Hrvatska

Župan Kožić ne isključuje mogućnost povratka u Sabor

Krešu Beljaka Kožić optužuje za samovolju, no iz HSS-a uzvraćaju da su prema Kožiću uvijek bili korektni i da su mu kreditom platili kampanju.
19. lipnja 2018. u 20:40 2 komentara 476 prikaza
Stjepan Kozic
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Od dolaska Kreše Beljaka na čelo HSS-a tu su stranku napustili brojni istaknuti članovi, a najteži udarac doživjela je proteklog vikenda odlaskom svog jedinog preostalog župana Stjepana Kožića.

Stjepan Kožić Nova stranka Župan Kožić izašao iz HSS-a i osnovao stranku 'Stjepan Kožić nezavisna lista'

– Stranku sam napustio zbog samovolje Kreše Beljaka. Nakon pozicioniranja HSS-a kao “progresivne, republikanske i zelene stranke” vidim da to više nije HSS u koji sam se učlanio prije 22 godine – kazao nam je Kožić. Njegov odlazak odmah je pokrenuo i nagađanja da bi župan mogao aktivirati zastupnički mandat u Saboru, zatreba li HDZ-u.

migranti u Maljevcu MIGRANTSKA KRIZA Granični prijelaz Maljevac otvoren, migranti se vratili prema Velikoj Kladuši

Sam Kožić ne isključuje da će jednom reaktivirati svoj mandat, no što se tiče suradnje s HDZ-om, ističe kako će njegovi vijećnici u Županijskoj skupštini ostati u oporbenoj koaliciji sa SDP-om. Poznavatelji prilika u HSS-u smatraju da Kožić nije i posljednji koji će napustiti stranku, u kojoj su mnogi nezadovoljni vodstvom. Prvog HSS-ovca optužuju da je sav novac koji je stranka dobila na temelju broja vijećnika u gradovima i općinama, a koji je ranije ostajao lokalnim ograncima, povukao u Zagreb i da ga troši po volji.

Andrej Plenković i Miro Cerar Danas odluka Pravnici podržali Sloveniju, a na strani Hrvatske je Europska komisija

Strahuju i da će novi programski smjer koji, kako tumače, HSS svrstava negdje između SDP-a i Živog zida, odbiti velik broj HSS-ovih, uglavnom konzervativnijih birača. Iz HSS-a pak uzvraćaju da su prema Kožiću uvijek bili korektni, da su mu kreditom platili kampanju “čak i na uštrb drugih HSS-ovih kandidata”, ali da župan “ne želi prihvatiti neophodne promjene u HSS-u koji se, za razliku od hrvatskog društva, brzo mijenja”.

Ističu i da je program “Nova Republika” kao i Beljakovo izvješće, dobio jednoglasnu podršku Glavne skupštine HSS-a. Kožić vjeruje da će svi vijećnici HSS-a prijeći u njegovu stranku.

Iva Majoli Manevar unutar stečaja Dugovi se gomilaju, Iva Majoli i dalje na Cmroku
Piraex
Svi na struju
Kako turistički djelatnici i ugostitelji mogu profitirati od sve veće zastupljenosti električnih automobila

A1 izdvaja za Vas

  • dalibor.hren:

    Blaupunkt se uzoholio!

  • Deleted user:

    hrvatska nacija je uznemirena sto ce biti sa debelo Kozicem i jos vise kako beljak vodi stranku koja nema birace jer u hrvatskoj vise nena seljaka....