Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasulo u HSS-u

Župan Kožić ne isključuje mogućnost povratka u Sabor

Stjepan Kozic
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
19.06.2018.
u 20:40

Krešu Beljaka Kožić optužuje za samovolju, no iz HSS-a uzvraćaju da su prema Kožiću uvijek bili korektni i da su mu kreditom platili kampanju.

Od dolaska Kreše Beljaka na čelo HSS-a tu su stranku napustili brojni istaknuti članovi, a najteži udarac doživjela je proteklog vikenda odlaskom svog jedinog preostalog župana Stjepana Kožića.

– Stranku sam napustio zbog samovolje Kreše Beljaka. Nakon pozicioniranja HSS-a kao “progresivne, republikanske i zelene stranke” vidim da to više nije HSS u koji sam se učlanio prije 22 godine – kazao nam je Kožić. Njegov odlazak odmah je pokrenuo i nagađanja da bi župan mogao aktivirati zastupnički mandat u Saboru, zatreba li HDZ-u.

Sam Kožić ne isključuje da će jednom reaktivirati svoj mandat, no što se tiče suradnje s HDZ-om, ističe kako će njegovi vijećnici u Županijskoj skupštini ostati u oporbenoj koaliciji sa SDP-om. Poznavatelji prilika u HSS-u smatraju da Kožić nije i posljednji koji će napustiti stranku, u kojoj su mnogi nezadovoljni vodstvom. Prvog HSS-ovca optužuju da je sav novac koji je stranka dobila na temelju broja vijećnika u gradovima i općinama, a koji je ranije ostajao lokalnim ograncima, povukao u Zagreb i da ga troši po volji.

Strahuju i da će novi programski smjer koji, kako tumače, HSS svrstava negdje između SDP-a i Živog zida, odbiti velik broj HSS-ovih, uglavnom konzervativnijih birača. Iz HSS-a pak uzvraćaju da su prema Kožiću uvijek bili korektni, da su mu kreditom platili kampanju “čak i na uštrb drugih HSS-ovih kandidata”, ali da župan “ne želi prihvatiti neophodne promjene u HSS-u koji se, za razliku od hrvatskog društva, brzo mijenja”.

Ističu i da je program “Nova Republika” kao i Beljakovo izvješće, dobio jednoglasnu podršku Glavne skupštine HSS-a. Kožić vjeruje da će svi vijećnici HSS-a prijeći u njegovu stranku.

Ključne riječi

Komentara 2

DH
dalibor.hren
21:38 19.06.2018.

Blaupunkt se uzoholio!

DU
Deleted user
21:44 19.06.2018.

hrvatska nacija je uznemirena sto ce biti sa debelo Kozicem i jos vise kako beljak vodi stranku koja nema birace jer u hrvatskoj vise nena seljaka....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije