Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZRICANJE KAZNE

Žrtva Castru: Provela sam 11 godina u paklu. Tvoj pakao počinje

michelle knight
Reuters/PIXSELL
01.08.2013.
u 16:49

Castro je prošli tjedan priznao krivnju za namjeru ubojstva, silovanje i otmicu kako bi izbjegao smrtnu kaznu

Arielu Castru danas je izrečena kazna za otmicu i silovanje triju djevojaka u Clevelandu. Castro je prošli tjedan priznao krivnju za namjeru ubojstva, silovanje i otmicu kako bi izbjegao smrtnu kaznu. Prema dogovoru s tužiteljstvom dobio je doživotni zatvor i dodatnih 1000 godina zatvora bez mogućnosti uvjetnog puštanja na slobodu.

- U ovom gradu, u ovoj državi, na ovom svijetu nema mjesta za one koji porobljuju druge - poručio je Castru sudac Michael Russo.

- Ne zaslužujete biti u našem društvu. Preopasni ste - obrazložio je kaznu Russo.

Castro (53) se u sudnici ispričao žrtvama, a njegov odvjetnik Craig Weintraub rekao je da je Castro psihički bolesnik. Sam Castro prije je rekao kako je njegov život određen činjenicom da je bio seksualno zlostavljan kao dijete te da je dugogodišnji ovisnik o pornografiji.

Uzeo 11 godina života

Danas je pred sudom svjedočila i jedna od žrtava, Michelle Knight, koja je rekla kako joj je tijekom zatočeništva nedostajao sin.

- Plakala sam svaku noć. Bila sam tako sama. Svaki dan brinula sam što bi se moglo dogoditi meni i drugim djevojkama - rekla je Michelle Knight, a obratila se i Castru.

- Uzeo si mi 11 godina života... Provela sam 11 godina u paklu. Sada tvoj pakao tek počinje - rekla je Knight, dodajući kako mu može oprostiti, ali nikada neće oprostiti.

- Nitko ne bi trebao proći kroz ono što sam ja prošla - rekla je u suzama.

"Spasili ste nas"

Tužitelji su uoči saslušanja u sudnici postavili maketu Castrove kuće kako bi pokazali način na koji je bivši vozač školskog autobusa mučio svoje zatočenice.

Castro je Amandu Berry (27), Ginu DeJesus (23) i Michelle Knight (32) oteo između 2002. i 2004. godine. Amandi Berry napravio je dijete koje danas ima 6 godina, dok je Michelle Knight prisilio na pobačaj pet puta. Djevojke su spašene u svibnju, nakon čega su se rijetko pojavljivale u javnosti.

Policajka Barbara Johnson, koja se prva pojavila kod Castrove kuće, prisjetila se kako je pronašla djevojke nakon što je čula njihove korake u tamnoj sobi, prenosi CNN. Opisala je kako se Knight bacila u naručje drugog policajca, daveći ga od sreće.

– Samo je ponavljala: "Spasili ste nas!" – ispričala je Johnson, prva svjedokinja na današnjem saslušanju. Rekla je kako su djevojke bile prestrašene i pričljive te nisu htjele ostati same.

Emocionalno slabe

FBI-jev agent Andrew Burke rekao je kako nikada neće zaboraviti trenutak kada je prvi put vidio otete djevojke u vozilu hitne pomoći.

– To mi je bilo nadrealno – rekao je Burke.

Liječnik Gerald Maloney, koji je bio dežuran kada su djevojke stigle u bolnicu, opisao ih je kao emocionalno vrlo slabe, a Knight je tražila da je ne pregledavaju muškarci.

>> Castrove žrtve u dnevnicima dokumentirale zlostavljanje

>> Otete djevojke iz Clevelanda: Hvala vam na pomoći i molitvama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije