Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otmičar iz ohija

Castrove žrtve u dnevnicima dokumentirale zlostavljanje

Ariel Castro (1)
Reuters/Pixsell
01.08.2013.
u 07:56

Castro je ustvrdio da nije imao izlaznu strategiju iz svoga kompliciranog dvostrukog života te da je naposljetku ženama dao da pobjegnu tako što je ostavio vrata otključana, navodi se u sudskom dokumentu.

Tri žene koje je desetak godina u zatočeništvu u svojoj kući u Clevelandu držao Ariel Castro vodile su dnevnike u kojima su dokumentirali fizičko i seksualno zlostavljanje koje su trpjele.

Zapisi govore o seksualnom zlostavljanju, o boravljenju u mračnoj sobi pod ključem i snovima o danu bijega i ujedinjenju s njihovima obitelji, donosi Sky News.

Prema sudskim dokumentima, Michelle Knight (32), Amanda Berry (27) i Gina DeJesus(23) također su zabilježile kako su bile lancima prikovane za zid te kako su bile držane kao 'zatvorenici rata'.

Jednu od žrtava bi tukao i izgladnjivao svaki put kada bi ostala trudna te je na taj način pet puta izazvao pobačaj.

Castro je ustvrdio da nije imao izlaznu strategiju iz njegova kompliciranog dvostrukog života te da je naposlijetku ženama dao da pobjegnu tako što je ostavio vrata otključana, navodi se u sudskom dokumentu.

Podsjetimo, žene su oslobođene iz njegove kuće u svibnju nakon što je jedna od njih pobjegla i pozvala pomoć. Castro je na sudu priznao krivnju zbog otmice i silovanja djevojaka i pristao na doživotnu kaznu zatvora. Osuđen će biti kasnije.  

>> Ariel Castro priznao krivnju, pristao na doživotnu kaznu zatvora

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije