Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama u zraku

Pilot rekao putnicima da se pomole: 'Čuo se udarac i avion se počeo jako tresti'

airasia
Foto: Reuters/PIXSELL
26.06.2017.
u 10:30

Još je nepoznat uzrok kvara zbog kojeg se zrakoplov morao vratiti u Perth.

Airbus A330-300 s 359 putnika, zrakoplovne tvrtke AirAsia X, u nedjelju je letio iz australskog Pertha prema Maleziji, javlja CNN.

No, morao se hitno vratiti u Perth nakon što se zrakoplov iznenada počeo tresti zbog, kako je to tvrtka nazvala, 'tehničkih poteškoća'.

Glasnogovornik zračne luke u Perthu kazao je kako je pilot imao tehničkih poteškoća s motorom, te da se zrakoplov vratio natrag i uspješno sletio.

- Spavali smo kada smo, nakon sat i 15 minuta leta, čuli jak udarac. Od tada se avion počeo jako tresti i to je trajalo cijelim putem nazad. Bilo je strašno, rekao je putnik Damien Stevens.

Stevens je dodao kako je pilot zatražio od putnika da se dva puta pomole. Putnicima je uoči slijetanja rečeno da se pripreme za mogući udarac, no slijetanje je ipak prošlo u najboljem redu.

Još nije jasno što je uzrokovalo poteškoće s Rolls-Royceovim motorom.

Zrakoplovna tvrtka AirAsia X potvrdila je da je došlo do incidenta te da im je sigurnost putnika najvažnija. Još se ne zna što je uzrokovalo kvar.  

Putnici su zapljeskali i zahvalili pilotu kad su sletjeli.

Istraga je u tijeku.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
08:53 27.06.2017.

Da VL piše kak spada, a ne ovako senzacionalistički, onda bi pisalo zaista ono što se dogodilo: lopatica rotora na motoru se u letu slomila i time izazvala jake vibracije. Piloti su ugasili taj motor i bez ikakvih problema se vratili u Perth. Povratni let je trajao tako dugo, jer su morali ispustiti gorivo. Niti u jednom trenutku nije bilo nikakve panike, niti je bilo opasnostio po avion, niti je pilot rekao putnicima "da se pomole"! Ali da se tako pisalo, ne bi bila vijest koja prodaje novine!

DE
deda1234
22:25 26.06.2017.

usr... bi se od straha!😱

MX
Mister X
14:28 26.06.2017.

Ovi su putnici imali jakkkoooo veliku sreću nisu ni svjesni ! Tko zna koliko je trebalo do raspada cijelog zrakoplova .... Ili da se desilo iznad oceana bez mogućnosti slijetanja više sati ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije