Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Milanović:

'Perkovića i Mustača ne poznajem, za razliku od Karamarka i sličnih'

Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
24.04.2015.
u 18:57

Milanović je rekao da u Hrvatskoj imamo ekstremnu desnicu koja je opasna, koja radi popise, dok je SDP nazvao razumnim lijevim centrom

– Hrvatska je neusporedivo urednija država nego što je to bila prije tri i nešto godina – rekao je premijer Zoran Milanović gostujući u emisiji HRT-a ''Javna stvar''. Na pitanje na koje je reforme u mandatu najponosniji, Milanović je rekao da je ponosan na manje-više sve te da cijelo vrijeme provode reforme.

Bio je kritičan prema idejama ukidanja županija i regionalizacije.

– Ja mislim da županije uz određene korekcije nisu loša stvar – rekao je Milanović, dodajući da je regionalizacija na pet regija povratak sto godina unatrag, na Trojednu Kraljevinu.

Milanović je rekao da će se monetizacija javnog duga provesti kroz neki drugi model, možda čak i bolji, iako će možda uštedjeti manje novca.

– Ja cijelo vrijeme tvrdim i tvrdit ću i dalje: Kamatare nas! Uzimaju nam novac za kamate za autoceste koje smo izgradili – rekao je Milanović.

Za njemačke ekonomske savjetnike HDZ-a rekao je da su to pametni ljudi, ali da ''nemaju pojma ni interesa da razmišljaju o hrvatskim interesima''. Milanović je rekao da u Hrvatskoj imamo ekstremnu desnicu koja je opasna, koja radi popise, dok je SDP nazvao razumnim lijevim centrom.

– Ja se za SDP ne bojim – rekao je Milanović, dodajući da je sve ono što u Europi danas valja, poput socijalne države, socijaldemokracija, a ne desnica ni ekstremna ljevica.

– Ekstremna ljevica stvara ljudima iluziju koju ja ne želim stvarati – rekao je Milanović.

Za nekadašnje visoke dužnosnike jugoslavenskih tajnih službi Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, kojima se u Njemačkoj sudi za ubojstvo Stjepana Đurekovića, rekao je da s njima nema veze.

- S njima nisam radio, ne poznajem ih, za razliku od Karamarka i sličnih – rekao je Milanović, dodajući da mu pruža neizmjerno zadovoljstvo što nema veze s prljavštinom.

>> Zoran Milanović: Rate kredita u eurima neće rasti, garantiram!

>> Poruka Vlade: 'Milanović ne može ići na okrugli stol čiji organizatori traže ostavku ministra'

Komentara 112

NE
nemo33
19:17 24.04.2015.

Milanovićeva vlada je elementarna nepogoda za Hrvatsku, jedva čekam da ti i tvoja ekipa spušite fotelje i da vas se krene pročešljavati i istraživati isto onako kako što si ti Milanoviću to radio svima koji su ti bili trn u oku.

BO
bovar12
19:20 24.04.2015.

Milanović je loš premijer.

Avatar delminium
delminium
19:22 24.04.2015.

razuman ... jako zato i je izmislio lex perković , zorane neće hrvat višežedan preko vode

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije