Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Milanović:

'Nakon izbora će biti potrebne koalicije, nerealno je govoriti o osvajanju dvotrećinske većine'

zoran milanović
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/7
20.10.2015.
u 15:18

Ovo će biti tvrdi i teški izbori, iza nas su četiri godine teškog rada, nestrpljenja, ali isto tako čistog obraza, čistih ruku, rekao je u Rijeci premijer Milanović

– Ovo će biti tvrdi i teški izbori, iza nas su četiri godine teškog rada, nestrpljenja, ali isto tako čistog obraza, čistih ruku. Potrudit ćemo se da još četiri godine vodimo Hrvatsku i da onemogućimo povratak na staro, povratak kriminalaca na vlast. Kad ovo kažem, naravno da ne mislim da su to svi ljudi na HDZ-ovim listama, ali neki jesu – kazao je u Rijeci premijer Zoran Milanović gdje je obišao gradilište KD Vodovod i kanalizacija Rijeka te Županijski centar za gospodarenje otpadom Marišćina.

– Počeli smo ovu godinu vrlo teško, mandat je bio težak, prije osam, devet mjeseci smo bili „otpisani“ od onih koji to možda nisu dobro vidjeli, međutim, što rezultati našeg rada, kao najvažnije, što opća atmosfera u društvu vode prema tome da mi i sada dok razgovaramo, rastemo kao koalicija. Dalo bi se to izračunati drukčije i zaključiti da smo potpuno izjednačeni prema toj anketi, ali prema onome što osjećamo i vidimo da se događa, vjerujem da ćemo biti zadovoljniji i pobijediti u prvome krugu, kako oni kažu, pa se možemo nadmetati besmislenim izjavama – rekao je Milanović.

Kaže kako je Hrvatska previše podijeljena i kako jedan dio građana uvijek glasa za HDZ bez obzira na to koliko je tu, ističe, bilo korupcije i kriminala.

– Mi se borimo ne za Rijeku, ne za Istru, nego za cijelu Hrvatsku, dakle, svi su nam jednako važni. Ovo što sad ovdje pokazujemo, događa se i u Osijeku i u Vukovaru, i u Poreču i Umagu. Nama je cijela Hrvatska favorit, cijela Hrvatska raste i naša koalicija raste i to je evidentno. Prema tome, još dva i pol tjedna i vidjet će se tko ima povjerenje naroda, tko je narodna vlast, a tko je jučer mahao zastavom u Hrvatskom saboru, a bili su zaboravili na nju dva mjeseca – kazao je Milanović.

Na pitanje o preferencijalnom glasovanju, premijer je kazao:

– Naš izborni sustav je takav već petnaest godina i jamči relativno stabilnu vlast. Bitno je tko će imati odgovornost da vodi Hrvatsku još četiri godine, da onemogući povratak na vlast ekipe koja državu vidi kao plijen. To nije ništa osobno, to nije ništa grubo, to je jednostavno činjenica. To u Hrvatskoj svi vide. Ja mislim da je svima sve jasno. Neki su preko toga spremni prijeći. Ne mogu ih zbog toga osuđivati i neću, ali jedan veliki dio Hrvatske preko toga nije spreman prijeći. Siguran sam da je spreman dati povjerenje odgovornim i poštenim ljudima, koji znaju svoj posao, prije svega.

Milanović smatra kako će nakon izbora biti potrebno koalirati te istaknuo kako neće govoriti da će na izborima ostvariti dvotrećinsku većinu, kao što najavljuju iz HDZ-a.

– Tu se vidi koliko je tko razuman i normalan. Bit će teško. Mi dolazimo iz jedne teške izborne situacije, kada prije godinu dana nitko za nas možda ne bi dao previše, a sada mislim da bi dali sve. Istaknuo je kako vjeruje da će sve biti jasno u izbornoj noći, ali i dodao da će trebati dalje pregovarati, ali na način da svi vide što se dogovara, da sve bude transparentno, kao što je bio i mandat njegove Vlade.

– Da ovi radovi, bez obzira na to što su pod zemljom, budu transparentni. Da se zna tko je dobio posao. Da se zna tko je farbao tunele, a tko je farbao građane. Dakle, da se zna reda i rada. Hrvatskoj nude domovinski rat, da se valjda međusobno Hrvati krenu ubijati, a mi nudimo domovinski rad i red i rast. I to je ta ključna razlika – rekao je Milanović.

>> Neumoljiv za Vukovar, a za moć bi i s Glavašem!

Komentara 78

DR
drugPlenky
17:49 20.10.2015.

Dobit ćeš ti otkaz u Vladi u Partiji i kod žene

DU
Deleted user
15:37 20.10.2015.

Dvotrećinske većine? Na kojim pilulama ti lebdiš? Najgora vlada u povijesti Hrvatske,to kažu domaći stručnjaci i većina građana,najgora vlada u EU,to kažu evropski stručnjaci,šesta najgora vlada na svijetu,to kažu svjetski stručnjaci,po čemu ste vi zaslužili još jedan mandat?

KU
Kuburamile
17:45 20.10.2015.

Previse vremena provodiš s Predragom Maticem mobiliziranih dragovoljcem koji je istovremeno ratovao u Vukovaru i Crikvenici. Odmakni se od njega sto prije, jos nije kasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije