Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Milanović:

'Bio bih sretan da se SDP vrati na vlast, a ja sam možda premlad za predsjednika'

Caffe Liberal: Zoran Milanović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/13
22.03.2018.
u 22:50

Predsjednik Republike je komplicirano radno mjesto i izazovan posao jer nemaš ovlasti, ali moraš predstavljati Hrvatsku, kaže Milanović.

Da se osjećam kao liberal, pristupio bih nekoj liberalnoj stranci. Ipak sam ljevičar. Na liberalizam gledam kao na pokret za ostvarenje prava slabijih dok je socijaldemokracija u svojoj biti populistički pokret, rekao je Zoran Milanović u salonu “Kak se šika” u zagrebačkoj Ilici gdje je održan drugi Caffe Liberal u organizaciji tjednika Express. 

- Bio bih sretan da se dogodi povratak SDP-a na vlast. Smisao politike je da si na vlasti i da mijenjaš stvari. A iz taktičkih razloga ne želim biti kritičan prema SDP-u jer razumijem poziciju u kojoj se nalazi vodstvo stranke - kazao je bivši premijer te dodao kako ne može govoriti o tome hoće li se kandidirati za predsjednika države.  

- Možda sam čak premlad za tu ulogu. Predsjednik Republike je komplicirano radno mjesto i izazovan posao jer nemaš ovlasti, ali moraš predstavljati Hrvatsku. On treba biti kritičan, ali ne smije biti kritizer - zaključio je Milanović.

Ispričao je kako je Istanbulsku konvenciju pročitao tek prije nekoliko mjeseci.

- Mi je nismo ratificirali jer smo smatrali da je ratifikacija stvar procedure. Pitanje rodnosti je tema koja će doći, ali tu nema ideologije. Društva se mijenjaju. A  kod aktualnih pitanja o ratifikaciji konvencije zapravo gledamo borbu za vlast unutar HDZ-a - zaključio je nekadašnji predsjednik SDP-a.

Caffe Liberal: Zoran Milanović
1/12

Komentara 53

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
23:02 22.03.2018.

Lik je bio šesti najgori premijer na svijetu. Od 197 država i entiteta za koje se uopće vodila statistika, uključivo i one pogođene građanskim ratovima, Milanović se plasirao na 192. mjesto. A u cijelom mandatu ga nije zadesio niti jedan značajniji problem, imao je najmirnije četiri godine u povijesti Hrvatske da nešto napravi. Nazvati Milanovića čovjekom je moguće samo uz puno mašte, to je samo nefunkcionalna nakupina proteina. Častan čovjek bi u najmanju ruku izvršio bolni suicid, a ovaj bi se sad vratio na vlast, i još i postoje ljudi koji bi to htjeli?

GR
grgahot
23:24 22.03.2018.

Milanoviću je mjesto u Remetincu! Vlast mu je isključivo bila bitna da bi mogao pogodovati samom sebi, svom bratu Kreši i njegovim prijateljima te je maksimalno zloupotrebljavao represivni aparat preko Cvitana, Ostojića i Bertine. Nadam se da bude neki novii državni odvjetnik napokon istraživao sve mutne poslove Milanovića i njegove ekipe, kada naravno šutnu Milanovićevog slugu Cvitana. Osim što je brinu samo o sebi i rovario preko svojih slugu protiv političke konkurencije, u gospodarskom smislu je unazadio Hrvatsku. Svi gospodarski parameti su bili gori pred kraj 2015. u odnosu na npr. 2010, pa i 2011. Na kraju Milanovićevog mandata je bilo manje zaposlenih, manje mirovinskih osiguranika, niže su bile plaće, u odnosu na 2011., javni dug je iznosio pred kraj 2015. 90% BDP-a, 2011. 65%, ukupni BDP je bio 2015. (338 milijardi kn, isti kao i 2011)., mi smo četiri godine s Milanovićem stajali na mjestu i stagnirali dok su sve države imale rast BDP-a. Ne ponovilo se više nikada to zlo.

MY
mycropht
23:03 22.03.2018.

Istanbulska konvencija je iz 2011. Na njegovom mjestu bih šutio o tome da ju je pročitao prije nekoliko mjeseci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije