Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjedočenje

Zoran Grmovšek: Šefovima Plinare dao sam milijune kuna mita

zoran grnovšek
VL
22.10.2011.
u 10:30

Kad je na čelo tvrtke došla nova postava, zavladala su i nova pravila igre. Da bi se pobijedilo na natječaju i dobio posao, moralo ih se poštovati.

U ekskluzivnom serijalu o poslovima i lifestyleu zagrebačkih plinskih ortaka Večernji list razotkriva način na koji je menadžment Gradske plinare s kooperantima namještao poslove i zauzvrat dobivao mito, kako je tekla primopredaja prljavog novca te kako su zajedno putovali svijetom i desetke tisuće kuna trošili na razuzdane noćne zabave.

Čelnici zagrebačke Plinare godinama su uzimali proviziju za dodijeljene poslove, zbog čega je USKOK protiv njih pokrenuo istragu, otkrio je Večernjem listu Zoran Grmovšek, bivši vlasnik jedne zaprešićke tvrtke koji je, prema vlastitom priznanju, i sam davao prljavi novac. Čak je sedam godina Grmovšekova tvrtka na taj način radila za podružnicu ZG holdinga.

– Pozvan sam u sjedište Plinare gdje mi je rečeno da ću od sada, ako želim dobiti posao, morati isplaćivati određene iznose i šefovima Plinare. Poslije smo na ručku dogovorili postotke te smo počeli tako raditi – kazuje Grmovšek, nekadašnji vlasnik tvrtke koja je postavljala kućne priključke za plin i same plinovode.

USKOK je potkraj rujna pokrenuo istragu protiv V. Tomičića, D. Zidarevića i Z. Mahalca zbog osnovane sumnje u primanje mita u iznosu od oko pola milijuna kuna. Protiv I. Šadure, iako je istragom utvrđeno da postoje osnovane sumnje da je na Grmovšekov račun u iznosu od osam i pol tisuća kuna jedrio Jadranom, kaznena prijava je odbačena zbog zastare. Tomičić je prije godinu dana otišao s čelnog mjesta Plinare, no sva trojica i dalje su predmet USKOK-ove istrage i zaposlenici te gradske tvrtke. Ni jedan od prozvanih bivših čelnika Plinare nije želio komentirati optužbe. Nakon učestalih pokušaja samo je Šadura kratko odgovorio da je „savjesno radio svoj posao".

Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista

Komentara 93

SO
soldier85
10:50 23.10.2011.

ništ novoga pod nebom...

ZV
zvjezdoznanac
10:03 22.10.2011.

Predizborni slogan HDZ-a \"Sve šta imam sam ukrao, samo školu, penziju i vozačku sam kupija\"

DI
Dipling
11:14 22.10.2011.

plinara je samo kap u moru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije