Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Značaj Zagrebačke škole ekonomije i managementa

ZŠEM
Foto: ZŠEM
1/5
PR
Autor
PR članak
30.03.2015.
u 08:30

Prepoznatljivost obrazovne institucije gradi se dugo i temeljito. U prvih dvanaest godina postojanja Zagrebačka škola ekonomije i managementa fokusirala se na razvoj kvalitetnih studijskih programa temeljenima na visokim svjetskim standardima i dodatnim vrijednostima u vidu kontinuirane pomoći studentima u pronalaženju praksi i zaposlenja kao i razmjene na preko 120 sveučilišta diljem svijeta.

Eduniversal je već sedmu godinu za redom proglasio Zagrebačku školu ekonomije i managementa najboljom poslovnom školom u Hrvatskoj i Istočnoj Europi u kategoriji nagrade tri palme. ZŠEM je u toj kategoriji, s postignuta 224 boda, daleko ispred Ekonomskog fakulteta u Zagrebu (176), ali i ispred svih ostalih fakulteta ekonomije na području Istočne Europe. O samom Eduniversalu i rangiranju možete čitati klikom na poveznicu.

Osim ove europske prepoznatljivosti, kvaliteta ZŠEM-ovih programa je prepoznata i u svjetskim razmjerima čemu je dokaz prestižna AACSB akreditacija putem koje je ZŠEM ušao u klub 5% akreditiranih poslovnih škola u svijetu među kojima je i Harvard, Yale, Columbia i ostali poznati fakulteti u Europi i svijetu. Po dobivanju prestižne akreditacije dekan Njavro je izabran u Savjet AACSB-a za Europu - EAC. Zagrebačka škola ekonomije i managementa postala je prvom AACSB akreditiranom poslovnom školom u Hrvatskoj. Budući da je time ušla u zajednicu pet posto (5%) najkvalitetnijih poslovnih škola u cijelome svijetu, sama akreditacija predstavlja potvrdu pozicije ZŠEM-a kao vodeće poslovne škole u Hrvatskoj. AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business), osnovan 1916. godine, je najstarija međunarodna institucija čija je misija unapređenje kvalitete poslovnog obrazovanja kroz usklađivanje standarda kvalitete koje vodi akreditaciji, kroz odgovoran i promišljen leadership i kroz ponudu usluga koje čine dodanu vrijednost. Za korisnu usporedbu valja spomenuti kako se u zajednici akreditiranih škola nalaze renomirana sveučilišta diljem svijeta, primjerice Harvard, Yale, Stanford i mnoga druga, čije je standarde sada dostigla i potvrdila Zagrebačka škola ekonomije i managementa.O AACSB-u i ZŠEM-ovoj akreditaciji možete čitati na AACSB-ovim mrežnim stranicama.

Kako bi održala standarde i nastavila ih razvijati prema preporuci AACSB-a, krovne akreditacijske organizacije, ZŠEM kontinuirano ulaže u razvoj kvalitete obrazovnog sustava. Na godišnjoj konferenciji managementa u obrazovanju(HEIC) koju organizira u suradnji s ZŠEM Poslovnom akademijom i Agencijom za obrazovanje, predstavlja svoja dostignuća te dijeli svoja iskustva s predstavnicima renomiranih sveučilišta, financijskih institucija i uspješnih kompanija iz Europe i Svijeta. O HEIC-u možete čitati ovdje.

ZŠEM je uvijek u tijeku sa svjetskim trendovima stoga u svibnju organizira međunarodni interdisciplinarni event koji na jednom mjestu okuplja lidere iz različitih područja: biznisa, politike, znanosti, umjetnosti i sporta koji razmjenjuju mišljenja o poduzetništvu, vodstvu, znanstvenim inovacijama, makroekonomskim trendovima i geopolitičkim previranjima. Sve o eventu možete pronaći ovdje.

Cilj ZŠEM-a je internacionalizacija pa u tom pogledu poduzima odlučne i značajne korake. Osim što ima ugovor u međusobnoj suradnji s više od 120 partnerskih sveučilišta diljem svijeta, može se pohvaliti, za Hrvatske prilike, visokom brojkom međunarodne razmjene. U zadnjih je 12 mjeseci Zagrebačku školu ekonomije i managementa posjetilo 240 stranih studenata iz 29 zemalja koji su došli bilo na razmjenu u trajanju od jednog semestra ili godine dana bilo da su upisali preddiplomski studij u trajanju od četiri godine.

Na ZŠEM-u se može upisati tri studija po pogramima na hrvatskom i engleskom jeziku:

Kao prirodni nastavak nakon BA-a iz navedenih područja, studenti mogu upisati MBA Diplomski program s jedanaest specijalizacija te Diplomski studij ekonomije.

Želite prijaviti greške?