Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubio suprugu policajku

Zločin u Novskoj: Kći je na ulici zazivala pomoć...

Goradn i Dubravka Jagatić
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL, Facebook
1/5
21.07.2017.
u 20:16

Policajac Gordan Jagatić ubio je suprugu s 1,11 promila alkohola u krvi

Jedan hitac iz službenog pištolja njezina supruga bio je dovoljan da se u četvrtak oko 20.30 sati ugasi život 42-godišnje Dubravke Jagatić, službenice kriminalističke policije iz Novske.

Njezin dvije godine stariji suprug Gordan Jagatić, također policajac, ubio ju je u obiteljskoj kući nakon svađe i naguravanja, a policija je naknadno utvrdila da je u vrijeme ubojstva imao 1,11 promila alkohola u krvi.

Goradn i Dubravka Jagatić
1/8

Nije pružao otpor policiji

Kuća u novljanskoj Ulici Matije Gupca, u kojoj su supružnici živjeli s dvoje maloljetne djece, danas je bila prazna. Članove obitelj Jagatić susjedi opisuju kao nasmijane i ljubazne, kažu da nisu stvarali nikakve probleme. No o događajima koja su cijelu ulicu zavili u crno nerado govore. Jedan nam je rekao da su tu večer čuli svađu i pucanj, nakon čega je iz kuće izašla kći supružnika zazivajući pomoć i tražeći da se zove hitna pomoć.

Netko od susjeda to je i učinio, a pozvana je i policija koja je ubrzo stigla te pronašla Gordana koji nije pružao otpor te mrtvo tijelo svoje kolegice. Policija je na licu mjesta uhitila Jagatića, koji je bio granični policajac i šef smjene u Jasenovcu, te je uz kaznenu prijavu za ubojstvo predan pritvorskom nadzorniku PU sisačko-moslavačke. Očevid je obavio zamjenik sisačke županijske državne odvjetnice koji je naložio dodatne dokazne radnje zbog točne kvalifikacije kaznenog djela. Prema sadašnjoj kvalifikaciji, minimalna kazna za Gordana Jagatića je pet godina zatvora.

Ubijena službenim oružjem

I dok susjedi nisu primijetili da se između supružnika događalo išta ružno ističući da su relativno nedavno čak i uređivali kuću, naši drugi sugovornici kazali su nam da su odnosi među supružnicima već neko vrijeme bili narušeni i da je u tijeku bila brakorazvodna parnica. U četvrtak uvečer posvadili su se pred kućom, a navodno je Gordan Jagatić kazao da su se naguravali, da je ona pomaknula ruku i da je pištolj opalio.

Oboje policijskih službenika bili su ugledni policajci, bez mrlja u karijeri. Gordana Jagatića 2015. godine tadašnji je ministar Ranko Ostojić u povodu Dana policije čak i izvanredno promaknuo u viši čin zbog uzornog rada i ponašanja. Dubravka Jagatić radila je u kriminalističkoj policiji u Hrvatskoj Kostajnici. Iz policije kažu da nikad nije bilo dojava ni prijava o obiteljskom nasilju. Dubravka Jagatić ubijena je iz službenog oružja, no uobičajeno je da policijski službenici zaduženo vatreno oružje i streljivo nose kućama.  

  

Komentara 17

BL
blokiraniantikomunist
07:52 22.07.2017.

žene se u tim godinama zanesu pa požele promjenu....no muškarčeva opcija daleko bijednija. socijalne radnice i sutkinje ga istjeraju iz vlastitog doma, djecu vidi na kapaljku a i kad ih vidi nemre im ništa priuštiti jer je bijednik podstanarski s par hiljada kuna alimentacije na grbači....s 44 na grbači i nije neka partija a ni perspektiva mu nije nešta blistava.

GE
generacija57
21:48 21.07.2017.

Samo 5 godina, za 3 je vani.Život u Hrvatskoj je jako jeftin.Svaka čast zakonodavci.

DU
Deleted user
23:45 21.07.2017.

ne mogu odoliti..a da nesto ne napisem o ovoj tragediji..i zlocinu..samo jedno..bidna ..ali bidnija jos drzava i ovakav naslov Policajac Gordan Jagatić ubio je suprugu s 1,11 promila alkohola u krvi..ej ubio s 1,11 promila..koji blesav i nepismen narod..ili bar,,neki njegov dio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije