Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKA 300 KILOGRAMA

'Živući dinosaur': Društvene mreže oduševila grdosija snimljena u rijeci

TikTok
27.06.2022.
u 10:28

Na Jadranu pak žive jadranska jesestra te atlantska, no jadranska je manje veličine pa može izrasti do dva metra i do 25 kilograma težine

Ribari iz Kanade izazvali je velik interes na društvenim mrežama nakon što je objavljena snimka ogromne jesetre koju su ulovili u rijeci Fraser. 

Ova grdosija ima oko 300 kilograma, a ribar Dan Lallier dao joj je nadimak ''živući dinosaur'', s obzirom da u ovoj rijeci postoji još od doba Jure.

@yvesbissonsturgeonco One of the largest I’ve ever seen 🐟 #giant #fish #monster #sturgeon #unbelievable #lovetofish #fyp #fishwithyves #bucketlist #fraserriver #guidelife ♬ Forever - Labrinth

- Gledajte ovo, dugačka je oko tri metra i ima oko 300 kilograma - objasnio je Lallier pratiteljima na TikToku. 

- Samo smo ju uspjeli označiti, tako da vjerojatno nikada nije bilo ulovljena i sada ćemo je pustiti - dodao je Yves Bisson.

Inače mogu narasti i preko 8 metara dužine te žive između 50 i 100 godina, poput ove sa snimke, a inače žive u velikim rijekama i jezerima dok tek neke zalaze i u oceane. 

Na Jadranu pak žive jadranska jesestra te atlantska, no jadranska je manje veličine pa može izrasti do dva metra i do 25 kilograma težine. 

>> VIDEO Labrador otrčao u more kako bi izbliza vidio morskog psa u plićaku u Pirovcu: Modrulj je bezopasna vrsta, a vjeruje se da je viđen i u Medulinu

Ključne riječi

Komentara 1

KM
karba-minaton
16:07 27.06.2022.

Jesetreve ribe su najukusnije od svih riba, steta je sto je zbog krivolova skoro istrijebljena u mnogim zemljama. U Rusiji je vec 10 godina zabranjeno njeno lovljenje u prirodnim stanistima, barbari raspore takvu rubu zbog kavijara, uzmu par kofa kavijara i bace tjelo u rijeku, makar je ono samo najbolji specijalitet i poslastica njih zanima samo lova. U Iranu je sve normalno, ali tamo mrestilista cuva islamska straza i ko se priblizi u vrijeme mrijestenja pucaju nez opomene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije