Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska kakvu trebamo

Živi zid pronašao lokalni menadžerski ugovor: Premašuje svako moralno i razumno mjerilo

Po ugovoru ima pravo na plaću s osnovicom 3.064 kuna i pripadajući koeficijent 4.00 što podrazumijeva mjesečna primanja od preko 12.000 kuna. Tu je i službeni automobil, prijenosno računalo, mobilni telefon sa svim troškovima…
04. listopada 2019. u 16:49 32 komentara 16928 prikaza
Foto: Živi zid
Pogledajte galeriju 1/6

Živi zid Vukovarsko – srijemske županije oglasio se priopćenjem za javnost u kojem navode kako su u posjedu još jednoga u nizu lokalnih menadžerskih ugovora. Kako navode radi se o još jednom ugovoru koji, kako navode, „svojom formom i sadržajem, iako zakonski „ispravan“, premašuje svako moralno, razumno i logičko mjerilo“.

Velesajam Memorandum sa šeikom Živi zid: Arapi preuzimaju Zagreb, gradit će kako hoće i što hoće

U priopćenju, kojega potpisuje koordinator Živog zida Vukovarsko - srijemske županije, navodi se kako je Županija osnovala trgovačko društvo pod nazivom „Centar kompetencija d.o.o.“ gdje je Ivan Ambroš postao član uprave-direktor Društva. Navodeći kako je svjestan kako krši propise iznio je osnovne stavke menadžerskog ugovora Ambroša koji je, kako stoji, i član obitelji župana Bože Galića. Prema stavkama ugovora direktor je u svome radu potpuno samostalan, vodi poslove društva na vlastitu odgovornost, ima obvezu stalnoga usavršavanja, samostalno raspoređuje kada će i koliko raditi… 

1 / 6

Po ugovoru ima pravo na plaću s osnovicom 3.064 kuna i pripadajući koeficijent 4.00 što podrazumijeva mjesečna primanja od preko 12.000 kuna. Tu je i službeni automobil, prijenosno računalo, mobilni telefon sa svim troškovima… Josić posebno ističe članak 17. Ugovora prema kojemu će, kako stoji, u slučaju nemogućnosti isplate plaće ili jednostranog raskida Ugovora od strane društva Vukovarsko – srijemska županija direktoru ponuditi novo radno mjesto minimalno rukovodeće razine i s primanjima minimalno na razini trenutnih mjesečnih primanja iz ovoga Ugovora i važećih Aneksa. 

Ugovor je sklopljen u Vinkovcima 2. rujna 2017. godine, a potpisnici su Božo Galić i Ivan Ambroš. Aneksom Ugovora, koji je sklopljen 1. veljače 2018. godine, koeficijent je podignut na 4.50 s tim da je navedeno i kako se za akademski naziv doktora znanosti osnovna plaća uvećava za 15 posto dok se za svaku godinu radnoga staža osnovna plaća dodatno uvećava za 0,5 posto. 

vukovar Živi zid: 'U tri godine u Vukovarsko-srijemska županija izgubila čak 2536 učenika'

-U međuvremenu tko je uopće ikada čuo da Centar kompetencija i što radi? Je li ikada itko u javnome prostoru čuo direktora ovoga centra da je rekao, predložio ili ponudio rješenja za išta?  Hoće li se u Vukovarsko-srijemskoj županiji probuditi svijest društva i ovakvi ugovori postati razlogom pada s vlasti ostaje nam vidjeti u razdoblju pred nama. Stanovnici Vukovarsko-srijemske županije imaju pravo na izborima opet izabrati  HDZ ali ovaj puta neće moći reći da „nisu znali“ jer cjeloviti gore opisani ugovor prilažem medijima, svjesno kršeći propise o čuvanju poslovne tajne, navodi se u priopćenju kojega potpisuje Josić.

SLAVNI HRVAT
Toni Kukoč otkrio detalje o najvećem: Ubojstvo oca prelilo je čašu, svi smo sjedili i plakali
tt
Tabu tema
Evo što morate znati o životu s hemoroidima
  • Deleted user:

    Toooo!! I jos 100 godina glasat za HDZ pa da se jos 1000 takvih likova uhljebi na izmisljena i nepotrebna "radna mjesta". Idemoooo!!! Kad nas ostane zadnjih 100 tisuca u Lijepoj Nasoj, mozda cemo svi preostali uspjeti biti na takvim ... prikaži još! pozicijama i biti direktori sami sebi.

  • MarkoMaras:

    Zna li netko zašto se krše propisi objavljivanjem tog ugovora? Pa firmu je osnovala županija, dakle, njezino bi poslovanje trebalo biti javno, uključujući i plaće zaposlenih. Nije li tako?

  • vorda400:

    Ma nemoguće to mora dasu Srbi napisali taj ugovor i podmetnuli ga tako da ga netko nađe to je sve UGROZA i podhitno kupiti 100 novih aviona i i pola proračuna upumpati u vojsku ovaj hibridni rat treba pretvoriti u pravi rat