Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zastupnički imunitet

Sabor odbio skinuti imunitet Ivanu Viliboru Sinčiću

Ivan Vilibor Sinčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
31.10.2018.
u 14:57

MIP prihvaća zahtjeve za skidanjem zastupničkog imuniteta kada to traži državno odvjetništvo ili sud

Hrvatski sabor u srijedu je potvrdio stav Mandatno-imunitetnog povjerenstva i odbio skinuti zastupnički imunitet, odnosno odobriti vođenje kaznenog postupka protiv zastupnika Živog zida Ivana Vilibora Sinčića, kojeg je za klevetu tužio bivši predsjednik Uprave pulskog Uljanika Gianni Rossanda.

Sabor je time nastavilo svoju dosadašnju praksu da odbija zahtjeve za vođenje kaznenog postupka protiv zastupnika kada to traže privatni tužitelji.

MIP prihvaća zahtjeve za skidanjem zastupničkog imuniteta kada to traži državno odvjetništvo ili sud.

Sinčić je u više navrata kritizirao Rossandu, koji je u utorak podnio ostavku na mjesto predsjednika Uprave pulskog brodogradilišta, prozivajući ga i da je korupcijom došao do građevinske i uporabne dozvole za gradnju vile u Pješčanoj uvali u Medulinu, svega dva do tri metra od mora.

Naveo je kako je uvidom i analizom dokumentacije koju je Živi zid dobio od institucija, a odnosi se na prvu i drugu izmjenu građevinske dozvole i uporabnu dozvolu, zaključilo da se projekt ne poklapa s Prostornim planom na tom području, pa je zato njegova stranka Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja podnijela zahtjev za izvanrednim upravnim nadzorom.

Komentara 9

PR
prajdali100
16:02 31.10.2018.

IDS je leglo korupcije, mafijaških i mutnih poslova i nitko ništa !!! To je javna tajna.Kad vidim onog Jakovčića ili Miletića padne mi mrak na oči.Uffffffffffffff

RI
rightside
15:49 31.10.2018.

neznam sta u izjavi sincica nije istina?? pa cjela pula zna kako je ovaj kucu napravio,pa i miletic zna,,da ne spominjem "lokalne drugove" koji su svi redom dolazili tamo,,dakle sincic nije izjavio nista sta vec lokalna mafija nije znala,,pa i to da je rosanda kucu brze bolje na oca prepisao,,))) valjda misli da ocu ne mogu nit uzet nit srusit kucu,,)))))no dok je tamno mileticev dorh i uskok i dok vrdoljak sjedi s plenkovicem,hns-ovci(citaj uprava uljanika) mogu bit sigurni,,jer ipak od 9 u upravi,njih 8 su hns-ovci..))))))

KO
koraknaprijed
17:38 31.10.2018.

Jakovčević i Miletić,Jospović,Pusićka su moralna slika Hrvatskog "antifašizma"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije