Naslovnica Vijesti Crna kronika

'Živ ne bih došao u hrvatski zatvor. Vrlo jednostavno, slučaj Praljak. Da vam nacrtam?'

Ako me budu na silu prebacili, ja sam već davno obećao hrvatskoj javnosti što ću napraviti. Pa živ neću izaći pred hrvatski sud. I neću živ sjediti u hrvatskom zatvoru, a u bosanskom bez problema, rekao je Mamić
06. lipnja 2019. u 12:54 120 komentara 17529 prikaza
Zdravko Mamić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Zdravko Mamić, koji je otišao u Međugorje u BiH prije nego što je lani nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, poručio je kako živ ne bi došao u hrvatski zatvor.

Zdravko Mamić Određen istražni zatvor Potvrđena druga optužnica protiv Zdravka Mamića, hoće li biti izručen?

U razgovoru za Provjereno Nove TV aludirao je na slučaj Slobodana Praljka, koji se ubio nakon izricanja osuđujuće presude na Haaškom sudu.

– Ako me budu na silu prebacili, ja sam već davno obećao hrvatskoj javnosti što ću napraviti. Pa živ neću izaći pred hrvatski sud. I neću živ sjediti u hrvatskom zatvoru, a u bosanskom bez problema. Vrlo jednostavno, slučaj Praljak. Što sad hoćete da vam nacrtam kako bih to napravio? Rekao sam da živ ne bih došao u hrvatski zatvor – rekao je Mamić. Rekao je i da se protiv njega vodi politički progon, da želi živjeti u BiH pa da bi bilo pošteno da mu se ondje i sudi.

Zdravko Mamić 'Prijeti nam mafija' Zašto se Mamić obratio šefu Vlade, a ne tužiteljima ili MUP-u

Bivši izvršni predsjednik nogometnog kluba Dinamo bio je osuđen za izvlačenje stotinu milijuna kuna iz nogometnog kluba Dinamo, a nakon što je protiv njega potvrđena druga optužnica za izvlačenje još više novca i u kojoj ga se tereti da je organizirao i vodio zločinačko udruženje, izašla je teza o mogućoj svojevrsnoj "razmjeni" za bivšu sutkinju Lejlu Fazlagić, koja, kao i Mamić, ima dvojno državljanstvo.

– U takvom ambijentu da se vratim i da sebi dopustim da me rastrgaju kao zvijeri, kao hijene, ja ne znam biste li vi to smjeli ili bilo tko drugi. Ja sam žrtva montiranog sudskog postupka – rekla je Fazlagić za Provjereno.

r
Reserved
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
  • Alkana:

    Veći su problem od Mamića oni koji ga napadaju. Isti oni koji su prijetili Janici, Modriću i pisali dabogda sve izgubili. Šteta što narod i navijači ne prepoznaju tko je i zašto neprijatelj Dinama! E, moj narode...

  • kajinx:

    Za ove negativce: Koja sve stoka živi u Hrvatskoj ili čita ove novine! Dajte nam Kune da pljujemo po Hrvatima!

  • Jedan_Zagrepčanec:

    Ja bih toj okorjeloj Jugoslavenčini ponudio cijankalij, pa da vidiš kako bi brzo promijenio priču.