Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Žitelje se uznemirava, a opasni otpad iz EU ne smije u Draganić

Ekologija Maržić deset godina radi s otpadom na temelju izdanih dozvola i nikada nije prekršila zakone, tvrdi T. Vereecken
25. svibnja 2012. u 13:43 1 komentara 4 prikaza
ekologija
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell

Prema nacionalnoj zakonodavnoj regulativi uvoz opasnog otpada u Hrvatsku nije dopušten te tvrtka Remondis Medison ne uvozi nikakav otpad nikamo pa ni u Draganić. Sve su drugo insinuacije načelnika općine Josipa Tomačića, dio je reakcije Toma Vereeckena, direktora Remondis Medisona, koji nastavlja posao s otpadom u Draganiću nakon Ekologije Maržić.

Vereecken naglašava da se svi poslovi tvrtke odvijaju sukladno ishođenim dozvolama. Riječ je o dozvoli za skupljanja i prijevoz te privremeno skladištenje i obradu opasnog otpada Ministarstva zaštite okoliša od 5. prosinca 2008.

Tu su i dvije dozvole za neopasni otpad od 21. prosinca 2010. u Krapinsko-zagorskoj i od 27. ožujka 2012. godine u Karlovačkoj županiji.

 – Tvrtka Ekologija Maržić čitavo desetljeće obavljala je djelatnost skupljanja, prijevoza, obrade medicinskog infektivnog otpada i neopasnog otpada iz zdravstvenih ustanova za zaštitu ljudi i životinja,na cijelom području Hrvatske – tvrdi Vereecken naglašavajući da je sve rađeno sukladno zakonima.

 –Tvrtka nikad nije imala ni jednu povredu svoje djelatnosti te je zbog toga prepoznata na europskom tržištu. Zato žalimo zbog ni na čemu utemeljenih izjava načelnika općine. No neznanje ne opravdava niti oslobađa odgovornosti za izgovorenu neistinu, osobito ako se pritom uznemirava javnost i čini šteta – zaključuje Vereecken.

Skupili smo chefove Fuliranja
ADVENTSKA ČAROLIJA
Skupili smo chefove Fuliranja: Ovo su majstori adventskih delicija koji za vas spremaju street food čuda
  • Kemo Terapija:

    ajme kolko ih se skupilo... pa nisam znao da je Draganić toliko naseljen.