Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suprotni kut

Žitelje se uznemirava, a opasni otpad iz EU ne smije u Draganić

ekologija
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
25.05.2012.
u 13:43

Ekologija Maržić deset godina radi s otpadom na temelju izdanih dozvola i nikada nije prekršila zakone, tvrdi T. Vereecken

Prema nacionalnoj zakonodavnoj regulativi uvoz opasnog otpada u Hrvatsku nije dopušten te tvrtka Remondis Medison ne uvozi nikakav otpad nikamo pa ni u Draganić. Sve su drugo insinuacije načelnika općine Josipa Tomačića, dio je reakcije Toma Vereeckena, direktora Remondis Medisona, koji nastavlja posao s otpadom u Draganiću nakon Ekologije Maržić.

Vereecken naglašava da se svi poslovi tvrtke odvijaju sukladno ishođenim dozvolama. Riječ je o dozvoli za skupljanja i prijevoz te privremeno skladištenje i obradu opasnog otpada Ministarstva zaštite okoliša od 5. prosinca 2008.

Tu su i dvije dozvole za neopasni otpad od 21. prosinca 2010. u Krapinsko-zagorskoj i od 27. ožujka 2012. godine u Karlovačkoj županiji.

 – Tvrtka Ekologija Maržić čitavo desetljeće obavljala je djelatnost skupljanja, prijevoza, obrade medicinskog infektivnog otpada i neopasnog otpada iz zdravstvenih ustanova za zaštitu ljudi i životinja,na cijelom području Hrvatske – tvrdi Vereecken naglašavajući da je sve rađeno sukladno zakonima.

 –Tvrtka nikad nije imala ni jednu povredu svoje djelatnosti te je zbog toga prepoznata na europskom tržištu. Zato žalimo zbog ni na čemu utemeljenih izjava načelnika općine. No neznanje ne opravdava niti oslobađa odgovornosti za izgovorenu neistinu, osobito ako se pritom uznemirava javnost i čini šteta – zaključuje Vereecken.

Ključne riječi

Komentara 1

KT
Kemo Terapija
14:02 25.05.2012.

ajme kolko ih se skupilo... pa nisam znao da je Draganić toliko naseljen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije