Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 199
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BESPRAVNO GA KORISTI

Žinić za državni stan ministarstvu duguje 26.920 kuna najamnine

Petrinja: Župan Žinić dao izjavu o svojim nekretninama
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
20.01.2021.
u 23:06

Ivo Žinić stan je dobio 1994. godine, ali nije jasno po kojoj osnovi

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić ostao je dužan za najamninu državi za stan koji bespravno koristi na zagrebačkom Borovju.

– Na ime korisnika zadužen je iznos najamnine od 15 kuna po četvornom metru neto korisne površine, koju je korisnik dijelom platio te je zadnja rata uplaćena u prosincu 2020. godine. Dug iznosi 26.920 kuna – odgovorili su iz Ministarstva hrvatskih branitelja za 24 sata. Riječ je o stanu površine 82,28 četvorenih metara.

Žinić je stan dobio 1994. godine, ali nije jasno po kojoj osnovi. Žinić je rekao da je bio prognanik i da je to razlog. Stan je preuzeo Grad Zagreb 1995. godine od privatne zadruge, a Žinić je već tad bio u njemu. A onda je pet godina kasnije predan državi. Sada njime upravlja Ministarstvo hrvatskih branitelja. Oni su pokrenuli postupak iseljenja Žinića 2013. godine. Tri godine kasnije je donesena presuda da Žinić mora iseliti. No, sud u Zadru tu je odluku poništio pa je sve vraćeno na početak. Žinić je na ročištu 2019. čak i tražio od države da otkupi taj stan, a otad sve stoji na sudu.

VIDEO Ivo Žinić o stanu u Zagrebu

Ključne riječi

Komentara 14

ST
stefj
23:14 20.01.2021.

He, he, to je ono kada te na kraju ubije birokracija kojoj sam pripadaš i u čijem stvaranju si sudjelovao... A što se tiče novinara, koliko ima takvih kao on? Iz HDZ-a, ali i iz ostalih stranaka. Zar novinari ništa ne mogu sami istražiti, sami iskopati neku priču, nego sve mora biti politički dirigirano?... Već se godinama pričao o npr. Gunji i svemu što se tamo radilo, niti jedan novinar nije našao za shodno to provjeriti. A Gunja još malo pa će u zastaru...

LI
Linomedo
23:20 20.01.2021.

Zanimljivo bi bilo saznati ime suca koji je poništio prvostupanjsku presudu kojom je presuđeno da mora izaći iz tog stana.

DU
Deleted user
23:21 20.01.2021.

Čovjek hijena. Grabež mu je u krvi. Mi smo 91 ratovali za ovu državu, a on je očito ratovao za svoj džep.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije