Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi župan

Žinić: Bit će nekih kadrovskih promjena, ali ne metlom

Ivo Žinić
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
27.10.2014.
u 13:27

Najavio je kako će najprije raspustiti tri županijska savjeta sa 14 savjetnika jer je riječ o izmišljenim tijelima.

– Ne zanimaju me "kosturi iz ormara" iako sam na njih spreman kada preuzmem funkciju. Znati ćemo se s time nositi. Višegodišnja kriminalna hobotnica neće nam biti alibi za nerad pri ostvarivanju programa kojim smo pobijedili na izborima – rekao je Ivo Žinić (HDZ) na prvoj konferenciji za novinare koju je održao kao novi župan.

Najavio je kako će najprije raspustiti tri županijska savjeta sa 14 savjetnika, jer je riječ o izmišljenim tijelima. Novac, oko 4,5 milijuna kuna koliko će se uštedjeti na taj način, iskoristit će za zapošljavanje mladih stručnjaka.

Također je najavio usvajanje novog županijskog proračuna, u kojem su predviđena izdvajanja za planirane projekte.

– Imamo smjernice za novi proračun. Istina je da naša koalicija u Županijskoj skupštini ima 17 vijećnika, a za usvajanje proračuna trebamo 22 glasa. Međutim, ja sam optimist i ne sumnjam će se proračun biti prihvaćen, jer su mu potporu već najavili i vijećnici iz nekih drugih stranaka. Moram napomenuti da ne želimo nove izbore, jer nas svaki izborni krug stoji oko tri milijuna kuna – rekao je Žinić.

U razvoju poljoprivrede Žinić je naglasio kako će se zauzeti za osiguranje plasmana poljoprivrednih proizvoda, koji se, kako je rekao, sada prodaju u bescjenje. S tim je ciljem najavio osnivanje županijskog otkupno-sabirnog centra za poljoprivredne proizvode.

– Biti će nekih kadrovskih promjena, ali ne metlom. Znam što to znači jer sam osobno to doživio u državnom uredu gdje radim. Nakon kadrovske analize zadržat ćemo stručne i sposobne ljude. Nikome ne želim zlo i znam što znači nekome učiniti nepravdu – rekao je Ivo Žinić

Na kritike svog protukandidata Davorka Vidovića kako je kampanju vodio zastarjelom retorikom, odgovorio je da program razvoja i oporavka te korištenje EU fondova, nisu prošlost, te da se kampanja temeljila na radu i razvoju. Kako je rekao, očekuje da će funkciju preuzeti za desetak dana.  

>> Karamarko čestitao Žiniću i poručio: Nikada Hrvatska neće biti crvena

Komentara 16

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
14:02 27.10.2014.

Kolege večernjakovci, hoćete li se osvrnuti na vlastitu blamažu s prenošenjem rezultata anketa i komentiranjem istih, po kojima je Vidović trebao uvjerljivo pobijediti? Hoćete li i dalje koristiti sumnjive ankete tipa Ipsos, Crodemoskop i slične čije analize ni približno ne odgovaraju stvarnosti i koje su čisti mulj i politikantstvo? Do kada mislite gubiti vjerodostojnost?

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
14:14 27.10.2014.

Ponovno svjedočimo lažnim anketama uvijek istih kuća "za istraživanje javnog mnijenja"... Nadam se da će neka politička stranka ili pojedinac konačno podići tužbu protiv takvih manipulatora i svih medija koji nekritički prenose lažne ankete. Isto tako, normalan zakon o izborima bi zabranio takvima prljavi manipulatorski posao.

19
1995josip
14:08 27.10.2014.

Treba napraviti reviziju svih poslova koje je radila bivša najbogatija SDP županica , jer nije prije bila tako bogata dok nije ušla u SDP ! Provjeriti kvalitetu obavljenih radova , provjeriti dali je cijena radova frizirana i dali su radovee izvodili poduzetnici bliski stranci HSP ILI SDSS koji su bili u koaliciji sa SDP ! Bivša županica se upravo toga najviše i bojala , jer neke kredite budemo godinama plačali a dali su cijene neopravdano nabrijane tek budemo vidjeli ! Župane Ivo sretno i neka policija i DORH rade svoj posao .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije