Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIJALI STRAH PO ZAGREBU

Žene pratio pješke i na biciklu, prilazio im pa im s vrata i ušiju trgao i krao nakit!?

Ilustracija
Ilustracija/Pixabay
19.02.2023.
u 11:28

28-godišnjak se sumnjiči da je u listopadu 2022. na području Peščenice prijetio bivšoj članici svoje obitelji, a sumnjiči ga se i da u listopadu 2022. u Ulici Ravnice orobio 74-godišnju pješakinju

Prijetnje, krađe, razbojništvo, teška tjelesna ozljeda.... poširi su "asortiman" kaznenih djela koji se na teret stavlja, kako je priopćila zagrebačka policija, 28-godišnjaku i 44-godišnjaku. Mlađi je muškarac uhićen, za starijim se traga, a prepoznatljiv modus operandi mlađega bili su prepadi na žene, koje je pratio po ulici, da bi im zatim s vrata i ušiju, trgao nakit!?

Kako su priopćili, dvojac se sumnjiči da se u prosincu 2022. Opel Astrom dovezao na parkiralište trgovine u Ulici grada Gospića. Izašli su iz vozila, ušli u trgovinu te čekić, bušilicu, udarni čekić, kutnu brusilicu, božićni ukras, zaštitne rukavice, zaštitnu plahtu za madrac, nekoliko navlaka za stolice i zaštitnu mrežu.

Nadalje, 28-godišnjak se sumnjiči da je u listopadu 2022. na području Peščenice prijetio bivšoj članici svoje obitelji, a sumnjiči ga se i da u listopadu 2022. u Ulici Ravnice orobio 74-godišnju pješakinju. Do nje se dovezao s biciklom, a zatim joj je s vrata strgnuo lančić i pobjegao. Sumnjiči ga se i da je krajem siječnja 2023. u Ulici Divka Budaka pred zgradom prišao 76-godišnjakinji, koju je prvo zapričao, a onda joj  strgnuo naušnice koje je nosila.  Biciklom je u drugoj polovici siječnja slijedio 52-godišnjakinju prije no što ju je napao, pokušavajući joj ukrasti naušnice s uha. No žena mu se suprotstavila pa je pobjegao. U siječnju je u Ivanićgradskoj na sličan način napao i 79-godišnjakinju. Njoj je pokušao ukrasti lančić s vrata, a kako mu se ona suprotstavila, počeli su se naguravati. Ona je pala na tlo te se teško ozlijedila.

Sljedeću žrtvu napao je u drugoj polovici veljače kada je u Šubićevoj ulici prvo hodao za 49-godišnjakinjom, za njom ušao u zgradu te je napao, kako bi joj s uha strgnuo naušnice. Šteta je oko 3421 eura.

VIDEO Pravilo u Njemačkoj: Osim vozača, tijekom vožnje ovo ne smije raditi ni suputnik u vozilu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije