Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽENA U AFERI VJETROELEKTRANE

MUP o tvrdnjama Josipe Rimac da joj prijete: Nije prijavila tko joj konkretno prijeti

Zagreb: Josipa Rimac nakon četiri mjeseca izašla iz pritvora u Remetincu
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/3
18.02.2023.
u 20:02

Naime, prijetnja je prema Kaznenom zakonu djelo koje se progoni po privatnoj tužbi, što znači da bi Josipa Rimac sama trebala podnijeti prijavu protiv osobe koja joj prijeti

Dobivali smo prijetnje, moja obitelj i ja, prijatelji... Kazala je to Josipa Rimac, bivša HDZ-ova državna tajnica i optuženica u aferi Vjetroelektrane, za RTL. Dodala je i da je prijetnje koje su primali ona te njezina obitelj i prijatelji prijavila policiji. No u MUP-u kažu da je Josipa Rimac "s njima podijelila svoja saznanja bez konkretnijih navoda" ta da nije podnijela prijedlog da se nekoga, poznatog ili nepoznatog, zbog toga kazneno goni. Naime, prijetnja je prema Kaznenom zakonu djelo koje se progoni po privatnoj tužbi, što znači da bi Josipa Rimac sama trebala podnijeti prijavu protiv osobe koja joj prijeti. Ili podnijeti prijedlog policiji da to učini u njezino ime s obzirom na to da više nije državni dužnosnik pa MUP ne može djelovati bez da ona podnese prijedlog.

Govoreći o tim prijetnjama, Josipa Rimac je spominjala da je zaprimila više desetaka telefonskih poziva s nepoznatih prepaid brojeva. Spominjala je i da su ona, njezina obitelj i prijatelji dobivali i transkripte sadržaja njezina mobitela, koji je već postao "zvijezda" kaznenih postupka koji se vode protiv nje.

Zanimljivo, na pitanje tko joj je dojavio da ju se tajno prati i prisluškuje prije no što je u svibnju 2020. uhićena, Josipa Rimac nije odgovorila. Čak ni kada joj je pitanje dvaput postavljeno. Pojašnjavala je kako je, nakon što je doznala da ima "bubu" te nakon što ju je našla, o tome obavijestila policiju jer je htjela znati čija je "buba". Ispostavilo se da je "buba" bila MUP-ova jer su je oni od studenog 2019. do svibnja 2020. tajno pratili i prisluškivali, a o tome tko je Josipi Rimac dojavio da ima "bubu" u vozilu u MUP-u kažu da i oni i USKOK još provode izvide. Praksa pokazuje da se "krtice" iz sustava zbog kojih "puknu mjere" rijetko kad otkriju.

VIDEO Ksenija Urličić: Hodala sam po HRT-u s crnom torbom s naljepnicom HDZ-a. Lilić je mislio da ću nas upropastiti

Komentara 13

IK
Ikarus
20:12 18.02.2023.

Možda kolegica Vučković da i nju ne otkrije

Avatar AP (autokratski premijer)
AP (autokratski premijer)
21:23 18.02.2023.

Ako nije AP onda je sigurno TĆ.

Avatar Bill Carson
Bill Carson
20:08 18.02.2023.

Kada sve krene loše uvijek se može izigravati žrtvu. Stara ženska taktika. Naravno, nije loše niti zaplakati pred kamerom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije