Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaznena prijava

Žena je pokušala u optjecaj staviti dvije krivotvorene novčanice od 50 eura

Zagreb: Od sutra dostupne veće novčanice eura
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
10.05.2023.
u 13:50

Po pitanju cijelog slučaja oglasila se i Hrvatska narodna banka (HNB) koja je savjetovala građane po pitanju prepoznavanja lažnih novčanica

Na širem području Koprivnice policija je posumnjala da je žena pokušala u optjecaj staviti dvije novčanice od 50 eura koje nalikuju na krivotvorinu. Nad osumnjičenom ženom provedeno je kriminalističko istraživanje. Također, sličan događaj zbio se i na području Zagrebačke županije.

Za vrijeme kriminalističkog istraživanja, osumnjičenoj s područja Koprivnice oduzeto je 13 novčanica od 50 eura koje sliče krivotvorini. Isto istraživanje provedeno je i na području Zagrebačke županije koje je ustvrdilo da je osumnjičena posjedovala ukupno 73 novčanice od 50 eura koje izgledaju lažno, prenosi Dnevnik.hr. Protiv dvoje osumnjičenih podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Po pitanju cijelog slučaja oglasila se i Hrvatska narodna banka (HNB) koja je savjetovala građane po pitanju prepoznavanja lažnih novčanica. Autentične novčanice mogu se prepoznati po autentičnim obilježjima, a od krivotvorenih se razlikuju prema veličini, boji ili osnovnim motivima. Također, kazali su da građani sumnjiv gotov i kovani novac predaju u najbližu policijsku upravu. Policijski službenici sav novac za koji se sumnja da je krivotvoren, šalju na tehničku analizu u Hrvatsku narodnu banku.

VIDEO: HNB: Kamatne stope banaka u Hrvatskoj u veljači nastavile rasti 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije