Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Liječnica iz Bjelovara tužila susjede zbog fleke na stropu kupaonice, evo koliko joj moraju platiti

Kupaonica - ilustracija
Foto: Pixabay
1/2
20.05.2024.
u 09:38

Bračni je par tijekom postupka u cijelosti izmijenio instalaciju vodovoda i kanalizacije u svojoj kupaonici i time otklonio izvor opasnosti za tužiteljičinu nekretninu.

Neobična tužba dogodila se u Bjelovaru. Naime, poznata liječnica tužila je par jer joj je curilo u kupaonicu u prizemlju iz njihove kupaonice na katu zgrade", a razlog tužbe je bilo to što joj se već "vrijeme javlja vlaženje gornje strane zida koje je uočila u vidu vlažne fleke na knaufu".

Prilikom uklanjanja knaufa u kupaonici otkrila je veliku vlažnu površinu. Dogodilo se to zbog curenja iz kupaonice bračnog para na katu iznad, a građevinskim vještačenjem utvrđeno je da je uzrok štete “kvar na instalaciji kanalizacije u kupaonici tuženih”.

“Zbog vlage na tužiteljičinom stanu nastala je šteta u obliku vlaženja stropa kupaonice i pregradnog zida između kupaonice i kuhinje, u obliku truljenja dijela drvene obloge na pregradnom zidu u kupaonici i u obliku oštećenja soboslikarskih i ličilačkih radova na dijelu stropa i dijelu pregradnog zida u kupaonici", stajalo je u tužbi, prenosi Danica.hr.

Liječnica je u tužbi navodila kako ta situacija traje duže vrijeme, te se u toj prostoriji osjeti neugodan miris vlade te da zbog toga ona i njezini ukućani ne koriste kupaonicu zbog straha od strujnog udara. Zbog cijele situacije, kako navodi, ona trpi nelagodu i frustrirana je jer ne može koristiti svoj dom kako želi te zbog toga trpi duševnu bol.

Liječnica je tražila naknadu imovinske, ali i naknadu neimovinske štete zbog povrede prava osobnosti na mirno i kulturno uživanje doma”, ističe se u tužbi im presudi.

Bračni je par tijekom postupka u cijelosti izmijenio instalaciju vodovoda i kanalizacije u svojoj kupaonici i time otklonio izvor opasnosti za tužiteljičinu nekretninu. No, kažu kako to nisu mogli ranije učiniti jer nisu uspjeli pronaći majstora.

Sudac je u petak presudio u korist liječnice te bračnom paru naložio da joj plati ukupno nešto manje od 5000 eura: oko 670 eura za duševne boli, oko 1210 eura imovinske štete te oko 3100 eura troškova parničnog postupka. Presuda je nepravomoćna.

FOTO Graditeljski biseri diljem Hrvatske: Zazidana vrata, cesta za nigdje, isprekidana zebra...

Kupaonica - ilustracija
1/9
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije