Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitska policija kazneno prijavila direktora

Željku Žderiću prijava zbog krivotvorenja dopisa

Željko Žderić
Leonard Ninčević/VLM/PIXSELL
22.09.2009.
u 19:49

Željka Žderića sumnjiče da je u studenome 2005. nabavio neistinit dopis libijskoga Glavnog vijeća za promet i veze iz kojeg se vidi da nije dobio posao izgradnje prometnice u toj zemlji.

Zbog krivotvorenja isprava prijavljen je Željko Žderić (54), direktor Konstruktora, a sumnjiče ga da je u studenome 2005. kao predsjednik uprave od nekoga nabavio neistinit dopis libijskoga Glavnog vijeća za promet i veze iz kojeg se vidi da nije dobio posao izgradnje prometnice u toj zemlji iako je bio najpovoljniji ponuđač.

Za taj je neuspjeh Žderić krivio tekst objavljen u jednom dnevnom listu, a za naknadu je tražio vrtoglavih milijardu i 700 milijuna kuna, budući da je smatrao da je toliko novca izgubio. Tužbi je priložio krivotvoreni dopis libijskoga Narodnog biroa, a početkom rujna Općinski sud odbacio je njegovu tužbu.

Narodni biro Libijske Arapske Džamahirije proslijedio je u ožujku odgovor Generalnoga narodnog komiteta Libije da je dopis krivotvoren te da Konstruktor nije ni sudjelovao na natječaju. Žderić danas nije odgovarao na pozive.

Ključne riječi

Komentara 2

MI
milton
20:11 22.09.2009.

Što se čudite ljudi moji

MM
Mladen Miletić
02:02 23.09.2009.

Željku Žderiću prijava zbog krivotvorenja dopisa, pojedine zatvarajmo samo ove iz Sabora nedirajmo, inače je to opče zlo !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije