Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
40 poginulih

Nakon željezničke nesreće u Egiptu šest spasilaca kažnjeno zbog selfija

Foto: Reuters
13.08.2017.
u 10:40

U sudaru dvaju vlakova poginulo je više od 40 ljudi, što je jedna od najtežih željezničkih nesreća u Egiptu zadnjih godina.

Šestero pripadnika egipatske hitne medicinske službe kažnjeno je zbog toga što su se fotografirali mobitelima na mjestu željezničke nesreće u petak blizu Aleksandrije u kojoj je prema zadnjim podacima 40 osoba poginulo, priopćilo je u subotu navečer ministarstvo zdravstva.

U sudaru dvaju vlakova poginulo je više od 40 ljudi, što je jedna od najtežih željezničkih nesreća u Egiptu zadnjih godina.

Fotografije osoblja hitne medicinske službe koje snima 'selfije' ispred prevrnutih vagona potaknule su gnjev na društvenim mrežama.

Korisnik Twittera objavio je komentar u kojemu je napisao da im je "savjest u komi".

Ravnatelj hitne službe u ministarstvu zdravstva Ahmed al Ansari rekao je za AFP da je šesterim pripadnicima hitne medicinske službe određena disciplinska mjera premještaja u oazu Siva, na zapadu Egipta. Bio je to "neprimjeren postupak", rekao je.

Rad egipatskih spasilačkih služba bio je dosad cijenjen zbog njihova pomaganja u vrijeme Arapskog proljeća 2011. i nakon toga.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije