Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PEĐA GRBIN

'Želimo odmah na izbore da zaustavimo Turudića. Koalicija s Mostom? Ako žele raditi na tri stvari'

Zagreb: Govornici na prosvjedu "Dosta je! Idemo na izbore!"
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
18.02.2024.
u 14:53

Dodao je i kako HDZ mogu srušiti SDP, Možemo i Most, dodajući kako nije isključena opcija koalicije s Mostom ako žele raditi na tri stvari

Čelnik SDP-a Peđa Grbin gostovao je u emisiji Točka na tjedan N1 televizije te se osvrnuo na brojne aktualne teme, među kojima je i prosvjed lijevo-liberalne oporbe održan ove subote na Markovom trgu. Grbin je poručio kako je prosvjed bio iznad svih očekivanja, dodajući kako je po procjenama došlo oko 10.000 ljudi. 

- Građani loše žive i moramo ponuditi rješenja, nije dovoljno samo kritizirati. Pripremili smo program, no ovo s Turudićem je kap koja je prelila čašu. Čak si ni Franjo Tuđman, koji je imao apsolutnu moć, nije si dozvolio takvog čovjeka postaviti na takvu poziciju. Nedavno smo imali aferu Mreža, vidjeli smo da se neki mediji kupuju, ali neki ne. Ti koje se ne može kupiti, želi im se začepiti usta lex AP-om. I nakon svega dolazi Turudić. Ljude je naprosto strah. Vidjeli smo ga kako laže, divim mu se. Onako lagati, to je nevjerojatna moć. Ljudi su na to reagirali - objasnio je. 

>> FOTO Građani se okupili na prosvjedu 'Dosta je! Odmah na izbore'

Zagreb: Govornici na prosvjedu "Dosta je! Idemo na izbore!"
1/64

Otkrio je i kako bi odmah htio na izbore i zato što želi spriječiti Ivana Turudića da postane novi glavni državni odvjetnik, navodeći kako bi, da dođe na vlast, predložio njegovo razrješenje. 

- Ako je Plenković toliko samouvjeren i toliko siguran u pobjedu, čega se boji? Boji se poraza, boji se gubitka vlasti, a još više da će ih netko odspojiti od novčanika naših sugrađana. Mi inače znamo svaki petak raspored kad su sjednice Sabora, ovaj petak nismo znali, za sljedeći tjedan ne znamo kad je rasprava o raspuštanju Sabora. Zašto? Boje se - poručio je. 

POVEZANI ČLANCI:

Dodao je i kako HDZ mogu srušiti SDP, Možemo i Most, dodajući kako nije isključena opcija koalicije s Mostom ako žele raditi na tri stvari: borbi protiv korupcije, standardu i prihvaćanje jednakosti. Osim toga, Grbin je mišljenja kako ne treba vratiti obavezni vojni rok, već bi se trebao temelji na dobrovoljnosti. 

- Ukinut je zbog toga što preko 70 posto onih koji su bili obvezni služiti ga, nisu to htjeli. Zato moramo imati vojni rok koji je dobrovoljan i bude kako treba, da nudi karijeru u vojsci. Kako se ratovi danas vode? Vode se tehnologijama koje se ne mogu svladati u tri mjeseca. Koliko su naši piloti i mehaničari na obuci za preuzimanje Rafalea? Nije to igranje videoigrice - poručio je. 

Komentara 9

HR
hrUsrcu
16:35 18.02.2024.

PG gdje su pare koje si pokrao, a isto pitanje vozdu iz mosta

GR
Groteska
15:17 18.02.2024.

"Dodao je i kako HDZ mogu srušiti SDP, Možemo i Most, dodajući kako nije isključena opcija koalicije s Mostom ako žele raditi na tri stvari: borbi protiv korupcije, standardu i prihvaćanje jednakosti. " Glasači Mosta, koji glasaju za desne opcije, morate znati da će Most prevariti po treći put. Opcija Možemo + SDP +MOST je jedina opcija koja ruši HDZ. A MOST-u je jedini program, ultimativni uspjeh srušiti HDZ.

PB
priska.bresci
18:50 18.02.2024.

Boriš se nogama i rukama a za fotelju a ostalo je samo rekla kazala čula sad. I ti skupljaš žetončiče jel te nitko neće i hvata te panika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije