Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGOVORIO O ŽRTVAMA

Zelenski pozvao Trump da dođe na prvu crtu bojišnice: 'Ubijeni su deseci tisuća'

Foto: REUTERS
1/16
23.02.2024.
u 13:46

Govoreći o Putinu i mogućoj političkoj promjeni u Rusiji, ukrajinski predsjednik kazao je da se Putin boji samo snage i da ne prihvaća nikakvu slabost zbog čega 'Ukrajina mora ostati jaka na bojišnici'

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski apelirao je na predsjednika Joea Bidena i republikanskog kandidata Donalda Trumpa da posjete Ukrajinu i sami se uvjere na prvim linijama "ove tragedije". "Sretan sam što vidim sve kandidate i sve ljude koji donose odluke ili mogu podržati da ne budu protiv, samo da shvate što rat u Ukrajini znači", rekao je Zelenski prilikom ekskluzivnog intervjua za FOX News.

"Kakvu smo briljantnu Ukrajinu imali. Imamo prekrasnu zemlju, ali u ratu je druga slika i drugi životi", dodajući da bi kandidati trebali "doći vidjeti ljude, samo da ih vide na ulicama". Intervju s urednikom Bretom Baierom dogodio se blizu fronte u Harkivu, samo nekoliko kilometara od žestokih borbi između Ukrajine i Rusije. Zelenski je kazao kako mu je važno da se intervju upravo tamo održi kako bi Amerikanci vidjeli rat.

Baier je Zelenskog upitao što misli o poznatom Trumpovom citatom u kojem je tvrdio da će okončati rat za 24 sata, na što je ovaj kazao kako još uvijek "ne može shvatiti kako" bi Trump postigao to.

"On ne može riješiti ovaj problem, ovu tragediju sa mnom", rekao je Zelenski i ponovio kako će ugostiti Trumpa na prvoj crti bojišnice gdje će mu sve objasniti. "Vidjet će što se događa, a nakon toga, mislim da će se predomisliti, a svi smo shvatili da u ovom ratu nema dvije strane: postoji samo jedan neprijatelj, a to je Putin", tvrdi Zelenski.

1/16

Govoreći o Putinu i mogućoj političkoj promjeni u Rusiji, ukrajinski predsjednik kazao je da se Putin boji samo snage i da ne prihvaća nikakvu slabost zbog čega 'Ukrajina mora ostati jaka na bojišnici'

Na pitanje o gubicima koje su pretrpjele njegove snage, Zelenski je ostao neodređen, navodeći "desetke tisuća", ali je prikazivao gubitke kao manje od gubitaka koje je pretrpjela Rusija, tvrdeći da Rusija gubi pet vojnika za svakog poginulog ukrajinskog vojnika. Napominjemo, u ovom trenutku nema službene neovisne potvrde o broju poginulih s obje strane.

Američki novinar je tijekom intervjua pitao Zelenskog i o pokušajima atentata na njega, koji je na to odgovorio kako mu nakon petog pokušaja "nije zanimljivo".

Na pitanje kad misli da će rat završiti, Zelenski je kazao kako "svijet zapravo nije spreman na to da Putin može izgubiti svoju moć. Svijet se boji promjena u Ruskoj Federaciji. Sjedinjene Države i europske zemlje i globalni jug mogu birati".

VIDEO: Zelenski smijenio Zalužnog: Evo tko će biti novi glavni ukrajinski zapovjednik

 

Komentara 5

MI
mislavkatic66
14:01 23.02.2024.

Gospodine Zelenski, promjenite dioptriju, ne zbog nas, mi odlično vidimo.

PM
Pionir_Mali
13:53 23.02.2024.

Tko sije vjetar žanje oluju..

KI
kimy
14:11 23.02.2024.

Nekada je bio osrednji komičar ali biće upamćen kao veliki tragičar. Tako je to kada glumac prihvati loš scenario...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije