Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićen u Međugorju

Mamića zadržali u Sarajevu, sud bi sutra trebao odlučiti hoće li ga izručiti Hrvatskoj

Zdravko Mamić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
14.06.2018.
u 20:43

RH i BiH ne izručuju svoje državljane unatoč potpisanom sporazumu. Danas će se Mamić vjerojatno vratiti u Međugorje

“Imali smo informaciju da bi ročište za Mamića moglo biti održano danas, ali je sve prebačeno za sutra”, rekao je za Večernjak Mamićev bosanskohercegovački odvjetnik Zdravko Rajić koji je zastupao i njegova sina Marija kada su mu 2015. godine bili blokirani bankovni računi i s njim povezane fizičke i pravne osobe u BiH. 

Rajić je pojasnio da je Zdravko Mamić u popodnevnim satima dovezen u prostorije državne policijske agencije SIPA-e, čiji su ga pripadnici tijekom dana lišili slobode u Međugorju, nakon čega je oko 19:30 sati prebačen u Sud BiH i zadržan do održavanja ročišta. Prespavat će u pritvorskoj jedinici Suda BiH na kojemu će se sutra održati ročište.

Pojasnio je kako je njegov klijent dovezen u prostorije državne policijske agencije SIPA-e, čiji su ga pripadnici tijekom dana lišili slobode, nakon čega će biti prebačen u Sud BiH i zadržan do održavanja ročišta.

Ročište se održava na temelju zahtjeva pravosudnih vlasti Hrvatske koje su raspisale međunarodnu tjeralicu za Dinamovim savjetnikom nakon što je prošli tjedna otišao u BiH prije izricanja presude po kojoj je proglašen krivim jer je navodno oštetio Dinamo i hrvatski proračun. Mamić je u više navrata, ali i danas nakon što je uhićen, izjavio da će se pred Sudom BiH u Sarajevu izjasniti protiv izručenja RH.


“Ja ću se na sudu izjasniti, reći tko sam, što sam i gdje sam. I to je to, vraćam se nazad”, rekao je Mamić. Kao i njegov odvjetnik, izrazio je očekivanje da će biti pušten na slobodu nakon sudskog ročišta. Mamić ima bosanskohercegovačko državljanstvo s obzirom na to da je njegov pokojni otac rođen u BiH, a prošli tjedan podnio je zahtjev za izdavanje osobnih dokumenata BiH. Poručio je da ne želi ići u hrvatski zatvor te da ne vjeruje hrvatskome pravosuđu. Dvije države, RH i BiH, imaju potpisan sporazum o međunarodnoj suradnji u kaznenim stvarima, no praksa je da ne izručuju svoje državljane.

Zdravko Mamić
1/15

Komentara 68

MU
mulag
17:12 14.06.2018.

pustite poduzetnika

GO
goronja
20:27 14.06.2018.

Zašto ga hapse i išta potražuju ako nije pravomoćno?

Avatar indigo25
indigo25
07:28 15.06.2018.

U Zenicu kada pođem ja, prati me 5 -6 drotova....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije