Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA

Zbog ulaznica za SP priveden Kraljević

hrv-priveden-txt.jpg
import
31.08.2006.
u 19:42

Pozvali su me iz zagrebačke policije i tražili da dođem u postaju kako bih prepoznao čovjeka kojemu sam dao novac za nikada isporučene ulaznice za prošlo Svjetsko nogometno prvenstvo. U srijedu u 9 sati bio sam u policiji na Trešnjevci. Među privedenima koji su se, baš kao u nekom filmu, nalazili s druge strane staklenog zida bez ikakvih sam problema ili dvojbi prepoznao Krešimira Kraljevića  priča Zagrepčanin Dario Čuić. On je jedan od prevarenih u aferi s prodajom nikada isporučenih, a naplaćenih, otprilike tisuću ulaznica za utakmice hrvatske reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Njemačkoj.

Lažno predstavljanje
Čuić kaže da je novac, a riječ je o 2090 eura, dao odvjetniku Krešimiru Kraljeviću koji mu se, kao i ostalim prevarenima, predstavljao kao djelatnik Hrvatskoga nogometnog saveza.   
Iako su prevareni odmah podnijeli prijave bilo hrvatskoj ili njemačkoj policiji, nisu dobili skupe ulaznice niti im je do danas vraćen novac. Službeno, kriminalistička obrada cijelog slučaja još traje. Ipak, dosad je iz cijele afere proizašla jedna kaznena prijava. Podnijela ju je zagrebačka policija protiv Krešimira Kraljevića, i to zbog prijetnji smrću Večernjakovu novinaru Stipi Puđi koji je prvi izvještavao o aferi. Puđa je prijetnje prijavio i njemačkoj policiji, no tamo je cijeli slučaj prebačen u djelokrug Interpola.

Pohvale policiji
 Prema onome što sam vidio i po načinu kako me policija ispitivala, uvjeren sam da Kraljević neće proći nekažnjeno  ističe Dario Čuić hvaleći rad zagrebačke policije na tom slučaju. Čuić se, jednako kao i prevareni Hrvati iz Njemačke, nada da će policija ući u trag i onim osobama koje su omogućile Kraljeviću da hrvatskim iseljenicima legalno nabavi i podijeli pedesetak ulaznice koje su mu poslužile kao mamac za daljnje prijevare.  
Među onima koji su ostali bez novca jest i Mate Čuić iz Berlina koji kaže da je Kraljeviću za nikad dostavljene ulaznice dao 11.800 eura.
 Unatoč njegovu priznanju, pa i potpisu kod javnog bilježnika u Zagrebu, da će mi vratiti novac u roku od dva tjedna, ni nakon dva mjeseca nisam ništa dobio, a Kraljević mi se ne javlja na telefon  ispričao nam je.
I ostali prevareni Hrvati iz Njemačke, od kojih je većina iz Frankfurta gdje je Kraljević, prema ranijim izjavama oštećenika, uzeo najmanje 70 tisuća eura, čekaju rasplet afere i svoj novac.
 Kraljević se više nikome ne javlja niti, kao prije, odgovara na naše SMS poruke  kaže Jozo Karin, poznatiji kao Kapučino. Kaže da se ovog ljeta dvaput sastao s Kraljevićem.
 Očito je da nas je samo zavlačio kako ne bismo podnosili kaznene prijave protiv njega  ističe dodajući da ima još dosta prevarenih koji Kraljevića nisu prijavili jer su nasjeli njegovim obećanjima da će im vratiti novac.  

Tko je pomagač?
Bit će zanimljivo vidjeti i tko je omogućavao Krešimiru Kraljeviću pozivanje prevarenih s telefona u Hrvatskom nogometnom savezu te kak824o je bez problema u Zagrebu podizao ulaznice na imena svih kojima je za te iste ulaznice uzimao novac, a oni ih nikad nisu primili.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije