Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
01.03.2014. u 14:00

Mani je priznala da nikada ništa nije uvažavala

Nepažljivi gledatelj lako se mogao prevariti pomislivši da, nakon silnih godina na javnoj sceni, Igor Mandić, Mani Gotovac i Igor Zidić uistinu više nemaju što za reći. Površno i pogrešno, dosad uglavnom etiketirani kao anarhist, ljevičarka i desničar, ovo troje Splićana, 70 i kusur godišnjaka, u emisiji "Godišnjica mature" na HTV 1 sinoć su se ogoljeli do srži.

Ispostavilo se da je trojac koncem pedesetih uređivao i pisao nekakav bilten učenika klasične gimnazije, ali ta je informacija bila tek pusto ugrijavanje za ono slijedi: potpuno razotkrivanje "sretno oženjenog", "nešto manje sretne razvedene" i "jednog ljubavnika" koji su na svoj put krenuli s iste ishodišne točke. U nastupu iskrenosti, Mandić priznaje svoju potrebu da se svugdje gura ali i nesvjesno otkriva koliko voli svoju ženu. Zidić se prisjeća kako je podstanarski stan u Zagrebu tražio prema zvukovima koje je ponio iz rodnog grada. Mani je priznala da nikada ništa nije uvažavala. I da su "periodi ljubavi jedino što u životu vrijedi, a sve drugo je puko popunjavanje vremena".

Za nekoga puki egzibicionizam, takvo otvaranje pred milijunskim auditorijem ipak treba pripisati izvrsnoj Barbari Kolar, kojoj je netko napokon dopustio govoriti, a da scenarij pritom ne uključuje tek hinjeno ulagivanje pjevačkim i plesačkim parovima. Na koncu, nakon što je to RTL odavno učinio s više ili manje uspješnom Retromanijom, HTV se ispravno usudila zaigrati na kartu nostalgije koja je na javnoj televiziji (iz straha zbog poveznice s politički nekorektnom jugonostalgijom?) već dugo i nepravedno zapostavljena.

PLUS

"A sada priča o čovjeku koji o sebi najčešće govori u trećem licu". Ovakva, vrlo točna i precizna, najava Milana Bandića mogla se čuti u Exkluziv Tabloidu RTL-a

MINUS

Gabi Novak, gošća Osobne priče u HTV-ovom "Iza ekrana", u svojoj je posebnosti ipak jedna skromna i pristupačna žena pa je pompoznost novinarke bila suvišna

Komentara 9

HA
hajduk1966
17:30 01.03.2014.

Ne igra tu HRT nista nego struktura vodecih ljudi montirana od strane projugoslovenske vlade,dugo su i izdrzali Kome ja to placam pretplatu?

OL
olovka
16:38 01.03.2014.

Nekad ,kad smo bili dijeca ,pravili smo sale na racun policije i njihovih testova za upis .Naravno nista se nije mijenjalo i dalje moraju da znaju koja je crta kraca koja je krivlja ,a pamet ostala ista ona p[olicajska (cast izuzetcima,bez pameti0 . Novinari ,danas dokazuju svoje neznanje ,samim tim sto izaberu to zanimanje ,samo me interesuje, dali od prvog dana znaju da ce da pisu ono sto moraju a ne istunu.

DU
Deleted user
15:44 01.03.2014.

I šta je pisac htio reći !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije