Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poslovanje kriptovalutama

Zbog prijevare izgubio skoro 18.000 eura: 'Građani u želji brze zarade povjeruju u nerealne ponude'

FILE PHOTO: A bitcoin is seen in an illustration picture taken at La Maison du Bitcoin in Paris
Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS
1/3
26.05.2023.
u 15:30

Muškarca (61) telefonski je kontaktirala nepoznata osoba iz strane agencije i dovela ga u zabludu nudeći mu pomoć za sigurnu zaradu trgovanjem i ulaganjem na svjetskim burzama

Muškarac (61) materijalno je oštećen računalnom prijevarom u poslovanju kriptovalutama, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska. Zbog kaznenog djela računalne prijevare, policijski službenici I. policijske postaje Rijeka provode kriminalističko istraživanje. "Ovo je još jedna u nizu prijevara kojim počinitelji izaberu žrtvu i ponude im pomoć u poslovanju s kriptovalutama. Pojedini građani u želji brze zarade ne provjere autentičnost i stručnost osoba s kojima komuniciraju nego povjeruju u njihove nerealne ponude pa na kraju ne samo da izgube uloženi novac već moraju i mijenjati bankarske podatke", ističu iz policije.

Što se tiče 61-godišnjaka, njega je telefonski kontaktirala nepoznata osoba iz strane agencije i dovela ga u zabludu nudeći mu pomoć za sigurnu zaradu trgovanjem i ulaganjem na svjetskim burzama.

VEZANI ČLANCI:

"Budući da joj je povjerovao, omogućio joj je uz to pristup svom računalu, kao i bankovnom računu, pružajući mu uz osobne i podatke o šiframa za bankovne račune za njihovo samostalno 'ulaganje' njegovog novca. Kada je provjerom utvrdio kako mu je s računa nestalo više od 17.950 eura, a unatoč obećanjima nije mu vraćen novac, još manje s uvećanim iznosom, shvatio je da je prevaren", opisala je policija te pozvala građane na oprez kako ne bi postali žrtvama investicijskih prijevara.

"Naglašavamo kako ulaganje u kriptovalute nije samo financijski rizično, već postoji opasnost da ćete postati žrtva hakera. Stoga budite vrlo oprezni, dobro se informirajte i potražite financijski savjet od provjerenih stručnjaka prije nego što uložite novac u rizične investicije. K tome upozoravamo građane da u komunikaciji s nepoznatim osobama osobito ne dostavljaju osobne podatke ili brojeve bankovnih kartica, a posebno da se ne ustupaju zaporke aplikacija internetskog bankarstva, kao ni druge podatke vezane za autorizaciju bankovnih transakcija", ističe Policijska uprava primorsko-goranska.

VIDEO Požar u popularnom kafiću na šibenskoj rivi: Gorjelo skladište, nema ozlijeđenih

Ključne riječi

Komentara 3

TR
trpimir2022
17:10 26.05.2023.

Eto kako društvo kažnjava glupost pojedinca. Lakovjernost u istom košu s pohlepom!

MO
modovisisajteMaraschino
16:38 26.05.2023.

nije to želja već pohlepa, jer prevarantu je lakši zadatak ako potakne pohlepu kod žrtve. no da ljudi mogu povjeravati da baš njega netko samo tako odabrao i nazvao da dade ponudu za bogaćenje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije