Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Užas u Makarskoj

Totalno pomračenje: Zatočili ga, tukli, mahali mačetom i prijetili ubojstvom...,a onda je uslijedio šok u kući napadača

Duge cijevi na ulicama Zadra, priveden ubojica sa Zrća
Dino Stanin/PIXSELL/Ilustracija
26.05.2023.
u 11:48

Uz kaznenu prijavu 33-godišnjak i 40-godišnjakinja su privedeni pritvorskom nadzorniku, dok će protiv 47-godišnjakinje kaznena prijava biti podnesena redovnim putem. Oštećeni je zatražio liječničku pomoć, utvrđene su mu ozlijede u vidu hematoma.

Makarska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad tri osobe, jednim muškarcem i dvije žene. Osnovano se sumnje da je 33-godišnji muškarac, dok se nalazio u društvu 40-godišnje žene, u srijedu 24. svibnja 2023.godine u kući fizički napao oštećenog udarivši ga palicom po ruci nakon čega ga je zaključao u sobu, ne dopuštajući mu da izađe, te je čitavo vrijeme dok se oštećeni nalazio u sobi mahao mačetom i noževima vičući da će ga ubiti, dok mu je 40-godišnjakinja upućivala prijetnje. Također, 33-godišnjak je oštećenom zaprijetio da će ubiti njegovog bliskog srodnika i članove obitelji.

VEZANI ČLANCI:

No kako je priopćila policija, tu nije bio kraj drami. Muškarac i žena su nakon toga telefonski nazvali 47-godišnjakinju koja je također preko telefona prijetila oštećenom. Utvrđeno je da su od oštećenog tražili da potpiše dokumentaciju temeljem koje bi 33-godišnjak, 40-godišnjakinja i 47-godišnjakinja ostvarili imovinsku korist, a naveli su mu da to mora učiti u naredna dva dana, nakon čega su ga pustili, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.

Nakon zaprimljene prijave pronađene su i uhićene tri osobe nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje. Također, obavljena je i pretraga stana koje koristi 33-godišnji muškarac, te je pronađeno i oduzeto  zračna puška s pripadajućim streljivom, tri noža,  zavrtanj za davljenje, gumena palica, a od 40-godišnjakinje su privremeno oduzeti mač, dva noža i teleskopska palica.

Uz kaznenu prijavu 33-godišnjak i 40-godišnjakinja su privedeni pritvorskom nadzorniku, dok će protiv 47-godišnjakinje kaznena prijava biti podnesena redovnim putem. Oštećeni je zatražio liječničku pomoć, utvrđene su mu ozlijede u vidu hematoma. Također utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 33-godišnjak ostvario obilježja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana radi čega će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog.

Utvrđeno je da su zajedno i dogovorno na štetu bliske osobe ostvarili obilježja kaznenog djela iznuda u pokušaju,  dok je muškarac prijavljen i za kazneno djelo tjelesna ozljeda ( čl.117.st2 KZRH ) i kazneno djelo prijetnje ( iz. Čl.139.st.2 i 3. KZRH), a sve na štetu dvije bliske osobe.

Video: Velika međunarodna policijska akcija: Okriveno udruženje povezano s kriminalitetom droge

Komentara 1

DA
damascus
13:35 26.05.2023.

Biti će novčana kazna pd pedeset EUR-a a kaznena prijava će biti odbačena. Tako je to u ovoj bajnoj državi. Govorim po vlastitom saznanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije