Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SINDIKALNA ODLUKA

Zbog napada sobarice u New Yorku dobit će "panični gumb"

strauss-kahn (1)
Reuters/PIXSELL
02.06.2011.
u 12:58

- Neka svi znaju da je sobarica "naoružana" gumbom koji može pritisnuti ako je gost dovoljno glup da postane nepristojan - poručuju iz sindikata

Vlasnici hotela Pierre na Manhattanu odlučili su sve sobarice opskrbiti "gumbom za paniku" nakon što su, u samo nekoliko tjedana, dvije navodno seksualno napadnute, prenosi The Wall Street Journal.

Na ovakav način osiguravanja svojih zaposlenica odlučili su se nakon pritiska sindikata koji je zahtijevao veću zaštitu zaposlenika u hotelima.

- Neka svi u svijetu koji putuju u New York znaju da je osoba koja im čisti sobu "naoružana" gumbom koji može pritisnuti ako je gost dovoljno glup da postane nepristojan - rekao je Peter Ward, predstavnik oko 30.000 hotelskih zaposlenika.

Na ovaj način zaštite, tvrde sindikalisti, odlučili su se i vlasnici famoznog Sofitel hotela u kojem je bivši čelnik MMF-a Dominique Strauss-Kahn, prema optužnici, seksualno napao sobaricu.

Podsjetimo, u ponedjeljak je newyorška policija uhitila Abdel Salam Omara, člana glavnog odbora egipatske tvrtke za proizvodnju soli, kojeg sumnjiči da je u svojoj sobi u hotelu Pierre zaključao sobaricu, pipkao je i trljao se o nju kada mu je donijela naručene papirnate maramice.

Ključne riječi

Komentara 3

BR
brainiac
14:35 02.06.2011.

O ne, Vjekoslava Huljic ce dobit ideju za novu pjesmu - Panika: Sti sti stiskam gumb za paniku. Soba vec mirise na dinamiku.

MO
mozel
17:43 02.06.2011.

Da nije to naoruzanje kao kod muskaraca koje se ne zove \"gumb\" nego malo drugacije.

AJ
Ajduk
19:58 05.06.2011.

Gost je Nepristojan ako je cifra uvredljivo mala !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije