Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
policija na terenu

Zbog dojave o bombi evakuirane osnovne i srednje škole u Podgorici: Poruke stigle mailom

Anti-government protest in Podgorica
STEVO VASILJEVIC/REUTERS
12.12.2022.
u 10:44

Iz crnogorske policije medijima u Podgorici rečeno je da se poduzimaju sve aktivnosti iz njihove nadležnosti “u odnosu na predmetne dojave i čini se sve u cilju zaštite sigurnost svih učenika i građana”.

Sve osnovne i srednje škole u Podgorici evakirane su u ponedjeljak ujutro nakon što je nekoliko obrazovnih ustanova na službene adrese elektroničke pošte dobilo dojavu da je podmetnuta bomba. Odmah po dobijanju informacije o postavljenim bombama, crnogorsko ministarstvo obrazovanja preporučiloje da učenici i zaposleni napuste školske objekte i o svim aktivnostima obavijeste Upravu policije Crne Gore.

“Imajući u vidu da smo i u prethodnom razdoblju imali prilike suočiti se s dojavama ove vrste, koje su na sreću bile lažne, ministarstvo apelira na smireno i pribrano postupanje svih građana, kao i u prethodnim slučajevima”, priopćeno je iz ministarstva.  

Iz crnogorske policije medijima u Podgorici rečeno je da se poduzimaju sve aktivnosti iz njihove nadležnosti “u odnosu na predmetne dojave i čini se sve u cilju zaštite sigurnost svih učenika i građana”.

Dojava o bombama već je jednom, u travnju, ispraznila crnogorske škole. Pokazalo se da je lažna.

U Podgorici je za ponedjeljak najavljen prosvjed pristalica oporbe koji se protive usvajanju zakona o predsjedniku Crne Gore, kojim bi se smanjile ovlasti aktualnog predsjednika Mila Đukanovića. Oni su najavili da će kolonama atutomobila blokirati uži centar glavnog grada. Istodobno u crnogorskoj skupštini, pored ponovnog glasanja o zakonu o predsjedniku počinje i rasprava o izboru sudaca Ustavnog suda.

Komentara 2

HR
hrUsrcu
12:19 12.12.2022.

kuhaju srbi - kosovo, c.g. - kuhaju, kuhaju i na krju ce ispasti ( kada pjedu to sto kuhaju) bg.pasaluk

Avatar uputnik
uputnik
17:38 12.12.2022.

Kao što reče slučajni na dojave u Hrvatskoj'to nema veze sa rusima'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije