Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kineski rudnik

Zbog curenja plina umrlo 19 rudara, u tijeku spašavanje njih 25

kina
Arhiva VL/Reuters
10.11.2011.
u 10:22

Spasioci pokušavaju izvući zatočene rudare na jugozapadu zemlje, a prošlog tjedna 52 rudara spašena su nakon urušavanja.

Stotine spasilaca pokušavaju spasiti najmanje 25 rudara zarobljenih u rudniku ugljena nakon što je njihovih 19 kolega umrlo zbog curenja plina.

Niti tjedan dana nakon što su osmorica rudara poginula, a deseci njih jedva spašeni iz jednog od kineskih mnogobrojnih rudnika ugljena, 30 vatrogasaca, stotinu spasilaca i 300 zdravstvenih radnika pokušava pomoći rudarima iz rudnika Sizhuang u gradu Qujing na jugozapadu Kine.

Koliko je rudara zaista zarobljeno ispod zemlje, prenosi Guardian, još nije poznato.

Kineski rudnici ugljena najsmrtonosniji su rudnici na svijetu iako su se mjere sigurnosti u posljednjih nekoliko godina znatno poboljšale, a ilegalni su rudnici zatvoreni. U rudnicima godišnje pogine između 2000 i 2500 rudara, a 2002. godine taj broj dosegao je čak 7000.

Podsjetimo, prošlog tjedna 52 rudara spašena su nakon urušavanja rudnika u provinciji Henan. Njihovo spašavanje bila je najveća akcija spašavanja od travnja 2010. kada je 115 rudara spašeno nakon osam dana iz rudnika na sjeveru Kine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije