Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Zaustavite Istanbulsku konvenciju. Želi li se nametnuti krajnje liberalni svjetonazor'

'Istanbulska konvencija izrazito je ideologizirani dokument kojim se želi nametnuti krajnje liberalni svjetonazor svim građanima, uključujući i one koji ga ne dijele'
29. rujna 2017. u 11:54 68 komentara 4890 prikaza
Ruža Tomašić
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić uputila je otvoreno pismo saborskim zastupnicima gdje se se na Istanbulsku konvenciju i tvrdi kako je ona izraziti ideologizirani dokument kojim se želi nametnuti krajnje liberalni svjetonazor, i to svim građanima.

Zagreb Pride 2017. Dejan Šorak Perjanice liberalnih umova uvijek će se naći u prvim redovima prideova, ali nikad u ešalonima otpuštenih radnica

Priopćenje prenosimo u cijelosti

 

Pred Vama bi se uskoro trebala naći Konvencija Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, tzv. Istanbulska konvencija. Ovaj dokument nije onakav kakvim ga se predstavlja, a njegov je cilj puno više od borbe protiv nasilja nad ženama i članovima obitelji koju, vjerujem, svi iskreno podržavamo.

Istanbulska konvencija izrazito je ideologizirani dokument kojim se želi nametnuti krajnje liberalni svjetonazor svim građanima, uključujući i one koji ga ne dijele, te mijenjati našu dominantno kršćansku tradiciju i kulturu. Ratifikacija Konvencije u Hrvatskom saboru značila bi odricanje od naših korijena te prihvaćanje pravnih i društvenih normi koje s našim načinom života nemaju puno zajedničkog.

Ruža Tomašić UNAPREĐENJE Tomašić postala koordinatorica ECR grupe: 'Ovo je prilika za Hrvatsku'

Smatram da je obveza svih nas koje su hrvatski građani birali u predstavnička tijela na svim razinama zaustaviti nasilno mijenjanje hrvatske kulture i iznjedriti kvalitetna domaća rješenja kojima će se građanima osigurati prosperitet, sigurnost i jednakopravnost. Zato sam u Europskom parlamentu glasovala protiv Istanbulske konvencije i voljela bih kad biste i Vi učinili isto.

Ovim putem apeliram na Vas da odbacite kontroverznu rodnu ideologiju i Istanbulsku konvenciju koja ju otvoreno promiče, ali i da u maniri dobrog zakonodavca unaprijedite domaće zakone kako bi borba protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji bila što učinkovitija, a žrtve nasilja što lakše dobile pomoć te pravnu i svaku drugu zadovoljštinu.

Sabor započeo stankom zbog Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Irena Petrijevčanin Vuksanović 'Nećemo prihvatiti verificiranje nasilja kao ideološkog, nasilje je sramota' Renata Rašović Rodna ideologija već je u ustavu RH Žene prosvjeduju Usvojena u Europarlamentu Istanbulska konvencija podijelila zastupnike HDZ-a
 

 

SAVJETI NUTRICIONISTA
Mazali ste svinjsku mast na kruh, a danas je ne jedete? Bit će vam žao što ovo niste znali
Hotel Boškinac
Hotel Boškinac
Uspješna turistička priča u zagrljaju paške čarolije
 • Deleted user:

  u prevodu Istanbulska rezolucija = komunizam = nacizam = jednoumlje = liberalni lijevi fašizam =zlo zapakirano sa mašnicom

 • Avatar MK
  MK:

  "Istanbulsku konvencija" nije liberalna, nego je "ideoloska"... "gender and sex distinction" nije liberalizam nego ukočena i dogmatična"ideologija"!

 • psihonaut:

  Nisam čitao što u konvenciji piše, ali ako je ruža hrvatska proriv, onda sam i ja protiv.