Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
duboko razočarani

Zatvorenici bjesne jer su im zabranili - izrađivati makete aviona

zatvor
04.11.2015.
u 19:08

U zatvorskim novinama Inside Time objavljen je i članak: “Zašto nam ne dopuštaju da pametno trošimo svoje vrijeme?”

Zatvorenici kipte od bijesa jer im uprava zatvora ne dopušta da izrađuju makete zrakoplova, sve u strahu da se pritom ne nasnifaju ljepila i otkače. Osuđenici iz kaznionice na britanskom otoku Wight zbog toga su uputili službenu pritužbu upravitelju i nadležnom ministarstvu, zahtijevajući da im se omogući slagati Airfixove modele legendarnih borbenih letjelica – Stuka, Hurricanea, Spitfirea…

Duboko razočarani zatvorenici, predvođeni izvjesnim JR-om, čak su nabavili “otapajuće, neotrovno ljepilo" s kojim se “ne može otkačiti”, no uprava zatvora u kojem kaznu služi 1700 kriminalaca ostala je tvrda srca i zasad nije uslišila njihove molbe. Nije pomogao ni argument da je modelarstvo dopušten hobi u većini britanskih zatvora, dakako pod uvjetom da su makete kraće od metra i da su pri slaganju korištena isključivo ljepila na bazi vode.

U zatvorskim novinama Inside Time objavljen je i članak u kojem se JR pita: “Zašto nam ne dopuštaju da pametno trošimo svoje vrijeme?”

– Otkako su me strpali iza brave govore mi da sam ovdje kako bih se rehabilitirao i da vrijeme iskoristim za nešto korisno i konstruktivno. Radim puno radno vrijeme i pohađam razne tečajeve. Upisao sam i dopisnu školu. No zbog toga što se u zatvoru stalno smanjuje broj osoblja, vrijeme sve češće provodim u ćeliji, razbijajući glavu kako da ispunim slobodno vrijeme – jada se JR.

– Sve mi se čini da upravi zatvora odgovara da satima besciljno buljim u televizor i trošim novac na računalne igrice i konzole umjesto da me puste da radim ono što želim i slažem makete aviona – zaključuje JR.

Uprava zasad odbija komentirati slučaj, a stanovnici kaznionice na otoku Wight nestrpljivo iščekuju odgovor ministarstva pravde.

Komentara 1

Avatar TheJack
TheJack
23:28 05.11.2015.

"nasnifaju" - lijepa htvayska rijec koja bi trebala biti ukljucena u obajsnidbu kakao se kaze na srpskom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije