Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otmica u Zagrebu

Zatočili ga u automobilu i prijetili: Moraš nam dati 400 tisuća eura

Foto: Borna Filić/PIXSELL
08.09.2017.
u 13:44

Dvojica muškaraca sjela su s oštečenim u automobil te su se potom svi skupa odvezli na Savski nasip, gdje su 67-godišnjaka istjerali iz automobila te mu uzeli tri mobitela, oko 4,5 tisuće kuna u gotovini i ručni sat i potom ga odvezli u centar Zagreba

Hej, dođi u kafić na Tkalči kako bi dogovorili detalje onog poslovnog dogovora o kojem smo pričali - otprilike tako nekako pozvala je E. K. (58) iz Zadra svog 67-godišnjeg poznanika Z. P. iz Zagreba da se nađu na piću u popularnoj zagrebačkoj ulici, što je on bez ikakvih sumnji i prihvatio te su se i našli u utorak oko 22 sata.

On je svoj automobil, Range Rover Sport njemačkih registracija, parkirao ispred kafića u koji je potom ušao te se srdačno pozdravio s poznanicom i sjeo za stol. Nakon nekoliko minuta u kafić su ušla trojica njemu potpuno nepoznatih muškaraca te sjeli s njima za stol.

- Zbog posla koji si nam obećao, a koji nikad nismo sklopili mi smo izgubili puno novaca, i zato nam moraš vratiti 400 tisuća eura. Imaš vremena sutra do 18 sati - kazali su mu nakon čega su ga dvojica muškaraca prisilili da s njima izađe iz kafića i da im ključeve od automobila, dok su 67-godišnjakova poznanica i treći muškarac ostali sjediti za stolom.

Dvojica muškaraca sjela su s oštečenim u automobil te su se potom svi skupa odvezli na Savski nasip, gdje su 67-godišnjaka istjerali iz automobila te mu uzeli tri mobitela, oko 4,5 tisuće kuna u gotovini i ručni sat i potom ga odvezli u centar Zagreba te ga istjerali iz automobila.

Z. P. je umjesto kući otišao direktno u policijsku postaju i sve prijavio, a policajci su drugi dan oko 15.30 sati na Donjim Sveticama uočili ukradeni automobil koji je bio parkiran. Pripremili su sačekušu koja je potrajala tek dvadesetak minuta, nakon čega su uhitili jednog od otmičara za kojeg se potom ispostavilo da je 46-godišnjak s područja Benkovca. On je u postaji ubrzo odao i identitete drugih koji su sudjelovali u ovom pokušaju iznude, te su svi uhićeni još isto popodne. 

Komentara 15

RS
rasta sev
15:28 08.09.2017.

Da li i njima stoji onaj predznak "kontrovezrni poduzetnici" takvih je nekak puno kod nas u RH.

ME
MejaCity
14:54 08.09.2017.

zašto mene nisu oteli pa još bi mi morali platit ja u minusu

DA
danijelrukavina4
14:35 08.09.2017.

A tko je gospođa E.K. ? Čini se da je gospođa šefica parade. Ona 58 godina, a "plejboj" 67 godina. Ideš miki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije