Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prozvali ga plaćenikom

Zatočeni Britanac preminuo na istoku Ukrajine: 'Bio je teško bolestan i pretrpio je strašan stres'

Ukrajina
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
15.07.2022.
u 16:23

Britanski ratni zatvorenik umro je u zatočeništvu na istoku Ukrajine, rekla je u petak glasnogovornica proruskih separatističkih vlasti u Donecku.

Medicinski pregled muškarca nakon njegova uhićenja prije nekoliko tjedana otkrio je brojne kronične bolesti, uključujući dijabetes, slaba pluća i bubrege, kao i nekoliko kardiovaskularnih problema, rekla je glasnogovornica Daria Morozova, u komentarima koje je prenijela ruska državna novinska agencija Interfax.

"S obzirom na dijagnozu i stres, umro je 10. srpnja", rekla je glasnogovornica. Točne okolnosti njegove smrti ne mogu se nezavisno potvrditi.

Prema medijskim izvješćima, preminuli Britanac putovao je humanitarnim prijevozom u zaraćenu regiju Zaporižja na jugoistoku Ukrajine, gdje ga je uhvatila vojska odana Moskvi. Separatisti su ga optužili da je plaćenik.

U snimci ispitivanja koja je prikazana na ruskoj televiziji, naveo je da se već borio u Iraku, Afganistanu i Libiji. Međutim, te informacije nije bilo moguće nezavisno potvrditi.

Separatisti su nekoliko stranaca kao plaćenike koji se bore na strani ukrajinskih vlasti osudili na smrt. Preminuli nije bio među osuđenima. 

Komentara 7

DU
Deleted user
17:17 15.07.2022.

Zatočeni Britanac nije bio bolestan niti je bio plaćenik već se dobrovoljno borio na strani žrtve. Ubili su ga ruski teroristi. Sram ih bilo. Tako su i našim stranim dobrovoljcima u domovinskome ratu govorili da su plaćenici i ubijali ih. Naši mediji ne bi smjeli prenositi laži ruskih terorista

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije