Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužba zbog povrede časti

Miro Bulj: Mesić je nepogoda za Hrvatsku i kukavica

Foto: Kolaž/Pixsell
1/3
26.04.2021.
u 19:39

Stjepan Mesić nije se pojavio na pripremnom ročištu, a tuži Bulja zbog povrede časti i ugleda

Stjepan Mesić je elementarna nepogoda za Hrvatsku, a uz to je i kukavica jer se opet nije pojavio na sudu. Kad smo svi trebali biti složni 1990-ih godina, on je dijelio sinove ustaša i partizana i primao čekove u Australiji – riječi su kojima je saborski zastupnik Mosta Miro Bulj ispred zagrebačkog Općinskog građanskog suda govorio o bivšem hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću.

U tzv. Palači pravde sat i pol iza podneva održano je pripremno ročište kojim je započeo sudski postupak u kojem je Mesić tužio Bulja zbog povrede časti i ugleda. Mesić od Bulja traži 30 tisuća kuna koje se obvezao dati u dobrotvorne svrhe ako taj spor dobije.

Uz svjedoke koje je predložio na prošlom pripremnom ročištu, koje je odgođeno zbog administrativnih problema, a među kojima se nalaze i Vladimir Šeks, Tomislav Karamarko, Davor Božinović, Marijana Petir i Josip Manolić, Miro Bulj je ovoga puta predložio i da se u spis kao dokaz koji treba potvrditi da je bivši predsjednik „90-ih godina imao sasvim drugačiju retoriku nego 2000-ih“ pribavi i Mesićev tzv. ustaški govor iz Sydneya 1992. koji je objavljen u središnjem dnevniku HRT-a.

Iako se Mesićev odvjetnik Nikica Leskovar tome usprotivio, sutkinja je odlučila prihvatiti taj kao i sve druge predložene dokazne prijedloge. Iduće ročište je zakazano za prvi dan listopada.

Ključne riječi

Komentara 69

VE
Ventilator2
20:46 26.04.2021.

Odakle njegovoj kćeri onoliki milijuni eura na računu?? Još to nitko nije pokrenul

TA
Tackrla
20:59 26.04.2021.

Mesić bi kao veleizdajnik u svakoj normalnoj državi trunuo u zatvoru

BL
Blabla
21:06 26.04.2021.

Sto je Miro Bulj krivo rekao za Mesića ? A tek svjedočenje u Den Haagu protiv vlastite države , nikad viđeno . Izdajica .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije