Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIJEKOM KONFERENCIJE ZA MEDIJE

Turudić stigao u Banske dvore, prošao pored zastupnika Možemo, oni poručuju: 'Ostajemo ovdje iduća 22 sata'

Zagreb: Ivan Turudi? došao u Banske dvore
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/31
06.02.2024.
u 12:07

"Bez povjerenja nema dobrih odnosa, a to su nam ukrali. Ustrajat ćemo u tome. Moramo pružiti otpor jer ovo je nezabilježen napad na institucije", kazala je Sandra Benčić

Zastupnici stranke Možemo danas su na Markovom trgu najavili kako će tamo ostati iduća 22 sata. Istaknuli su kako moraju pružiti otpor te pozvali građane da im se pridruže. "Poslušna većina će vrlo vjerojatno izglasati Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika", rekla je Sandra Benčić te dodala:

"Kako su nam ukrali institucije, državu, ukrali su nam i Markov trg gdje se više ne možemo spontano okupljati. Sljedeća 22 sata za vas ćemo stajati ovdje na Markovom trgu i pružati otpor, za svakog od vas u ovoj zemlji kojima se zgadila situacija s Vladom i pravosuđem nakon što smo vidjeli što se sve događa, na kojoj razini postoje povezanosti", kazala je Benčić.

"Bez povjerenja nema dobrih odnosa, a to su nam ukrali. Ustrajat ćemo u tome. Moramo pružiti otpor jer ovo je nezabilježen napad na institucije", dodala je te kazala kako će se oporba dogovoriti kako će se postaviti oko sutrašnjeg glasanja, prenosi N1

"U tome ne treba ni sudjelovati jer se radi o izboru koji to nije, tu nema izbora. Turudić više ne bi smio biti ni sudac nakon svega što smo saznali", tvrdi te ističe kako je Plenković premijer koji ništa ne zna. "Ako on ne vidi u porukama da je Turudić lagao, to je razlog za njegovu ostavku", ustvrdila je. 

Dok je trajala konferencija za medije, na putu za Banske dvore pored njih je prošao Ivan Turudić. 

GALERIJA Ivan Turudić došao u Banske dvore

Zagreb: Ivan Turudi? došao u Banske dvore
1/17

Uoči najavljenog glasanja za novog glavnog državnog odvjetnika u srijedu, vladin kandidat Turudić posljednjih dana nailazi na brojne kritike, nakon što su javnost procurile poruke koje je godina razmjenjivao s Josipom Plesić (Rimac). Podsjetimo, premijer Andrej Plenković oglasio se jučer popodne nakon sastanka u HDZ-u. Istaknuo je kako ostaje pri svom stavu oko prijedloga Turudića za šefa DORH-a, naglasivši kako je odabran jer je bio ''najbolji od četvero kandidata''. 

"Pokušaj kojem svjedočimo, od Milanovića i onih koji neovlašteno puštaju ovakve podatke u javnost, ali i oporbe, je bez presedana. Ovakvo nešto još nismo imali, ali mi ostajemo pri svojem stavu. Tražili smo SOA-u, ona nam je dala rezime svih provjera, i nema nikakve prepreke da Turudić bude predložen za šefa DORH-a. Mi te poruke vidjeli nismo", rekao je Plenković u ponedjeljak. 

Komentara 25

Avatar ajeto
ajeto
12:50 06.02.2024.

Ultra fašisti protestiraju protiv Hrvatske.Teba ih gadati pečenim pilićima kao Durdevčani Turke.Da vide da nismo još propali .

OG
oggi
12:52 06.02.2024.

Evo, sada je idealna prilika da Zagrepčani izađu na ulicu i pokažu tim Možemovcima ono što ih ide. Već treću godinu zaredom uništavaju Zagreb na sve moguće načine. Za sve im je danas kriv - Turudić. Za sve im je jučer bio kriv - Pernar. A uništili su živote roditelja odgojitelja a pritom su istovremeno onemogućili dječji vrtić svoj zagrebačkoj djeci. Sjeća li se itko roditelja1 i roditelja2!??? Sklopili su ugovor s Pripuzom protiv koje su docirali na gradskim izborima kada su govorili protiv Bandića, pored toga što se cijeli grad već godinu dana dugo guši u smeću. Šta oni rade ovdje? Odakle im uopće obraz stajati na zagrebačkim ulicama i trgovima!??

Avatar Heisenberg
Heisenberg
12:45 06.02.2024.

NEMOŽEMO se vračaju na svoje početke, tamo im je i mjesto - na ulici ! Teško razočarenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije