Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Deložacija

Zastupnici godinama nisu dolazili na posao. Županija im uzela ured!

bogovic
kristina štedul fabac/pixsell
13.01.2011.
u 12:52

Nije mi trebao ured jer su me oni koji su me trebali našli u bolnici, a i nisam mogao biti u tom uredu jer ili sam bio u Saboru ili na svome poslu, kaže Strikić

Da kojim slučajem odluče prekinuti višegodišnju praksu i građane požele primati u svom uredu u Karlovcu, saborski zastupnici iz Karlovačke županije to više ne bi mogli - jer su bez njega ostali! I to baš zato što županijske prostorije u Vraniczanyjevoj godinama nisu koristili!

– Saborski su zastupnici imali na raspolaganju ured u Vraniczanyjevoj 6, ali se njime nisu služili, i od konca prošle godine u njima su naši zaposlenici – potvrdio je Bernardo Pahor, voditelj Odsjeka za protokol i odnose s javnošću.

 Sa četvero na troje

 U ovom sazivu Sabora Karlovačku županiju najprije su predstavljala četiri zastupnika: dr. Bruno Kurelić i Biserka Vranić (SDP), te Ivan Vučić i dr. Nedjeljko Strikić (HDZ). No, kad je Zagrepčanin Ivo Jelušić 2009. aktivirao svoj mandat, iz Sabora je, nakon 2,5 godine, otišao Bruno Kurelić, a županija ostala bez jednog “svog” zastupnika. I među preostalom trojicom bilo je promjena. Najprije je Vučića, kada je postao župan, zamijenio Ivan Bogović, a nedavno je, jer se Branko Vukelić iz Vlade vratio u Sabor, zastupničke klupe napustio Strikić.

 Iako ih od 2007. građani nisu mogli posjetiti u dodijeljenom im uredu, saborski zastupnici tvrde da za to i nije bilo potrebe, jer svi koji su ih trebali do njih su mogli doći telefonom, mobitelom, na njihovom drugom radnom mjestu, u gradskim upravama i Općoj bolnici Karlovac, te sjedištu stranaka i u Saboru. Ozaljska gradonačelnica Biserka Vranić kaže da je, čim je izabrana, građanima poručila da joj se mogu javiti u bilo koje vrijeme, osobno, mailom, telefonom.

 – To su činili i čine, a da je netko tražio da dođem u ured u Karlovcu, to bih bila napravila. U vrijeme ovakve komunikacije bila bi šteta sjediti u uredu i čekati da netko navrati – smatra B. Vranić.

 Od imovine do tvrtki

Sličnog je mišljenja o (ne)korištenju prostorija koje je zastupnicima prepustila Županija i dr. Nedjeljko Strikić.

– Nije mi trebao takav ured jer su me oni koji su me trebali našli u karlovačkoj bolnici, a i nisam mogao odvojiti par sati i biti tamo jer, kad nisam bio u Saboru, bio sam u bolnici – kaže Strikić. Građani se, po iskustvima ovdašnjih zastupnika, ne odlučuju često zatražiti pomoć. Neki su u tri godine primili desetak ljudi, neki po dvoje mjesečno, s različitim problemima, od imovinsko-pravnih do poslovanja poduzeća.

 – Često mi se obraćaju i lokalni čelnici s prijedlozima izmjena zakona. I sada pripremamo prijedlog izmjena Zakona o komunalnom gospodarstvu – veli Bogović, slunjski gradonačelnik. Kurelić misli da su građani više tražili pomoć saborskog Odbora za predstavke i pritužbe, čiji je bio član, nego izravno saborskih zastupnika.

Svjedoci

Prije pet i više godina, dok su tadašnji saborski zastupnici iz Karlovačke županije, čak i dva puta tjedno, po nekoliko sati provodili u uredu u Karlovcu, među onima koji su im se obratili za pomoć bila je i Karlovčanka Irena. Ostala je bez posla, smatrala je nezakonito, pa zatražila savjet i pomoć jednog od tadašnjih zastupnika.  

– Doista se angažirao, preda mnom je obavljao telefonske razgovore, pitao što i kako, tražio savjete, pokušao nešto učiniti... Na žalost, nije išlo i nije mi uspio pomoći, ali on se istinski trudio pomoći mi, i to cijenim i dan-danas – ispričala nam je.


Komentara 4

EU
EUfan
18:33 13.01.2011.

Pa šta hoćete? Izabrani od naroda da od njega prave budalu.

CI
cici14
21:12 13.01.2011.

Ijoj Nisu dolazili raditi godinama. A smeču radničkom otkaz zbog krivog pogleda, ili predugih brkova. To se zove demokracija.

LE
leptirica11
09:37 14.01.2011.

kome zvono zvoni?...konačno...kraj...pad...odlasci sa tronova slijede,samo ne kućama...istrage slijede...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije