Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODAVNO NAPUŠTENA

Zastrašujuć natpis pronađen u Putinovoj misterioznoj finskoj vili: Ne diraj bez mog odobrenja

Finska priroda
Foto: Visit Puumala/Screenshot
22.05.2023.
u 15:54

Tijekom izgradnje vile izmijenjeno je nekoliko timova graditelja. Neki su otišli nezadovoljni plaćama, drugi uvjetima rada. Finski stručnjaci također su odbili raditi s Putinovim bliskim prijateljem koji je financirao projekt.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u Finskoj posjeduje nikad dovršenu luksuznu kuću na jezeru. Za njega ju je izgradio bliski prijatelj, jedan od brojnih koji su gradili imanja u nadi da će Putin baš njihovo odabrati kao mjesto na kojem će se voditi važni politički razgovori.

Vrata kuće u Finskoj iznenada su se otvorila, piše Insider koji je dobio pristup imanju. Unutra su pronađeni grijanje i lift. Posvuda je bio skupocjeni građevinski materijal, virile su električne žice i neotvorene kutije s luksuznim keramičkim pločicama, hladnjaci, umivaonici i ostala sanitarna oprema.

Prema tlocrtu, kuća ima radnu sobu, blagovaonicu, vinski podrum, sobu za bilijar, podzemnu garažu, mali bazen, saunu i osam toaleta. Uređenje prostorija izveli su radnici dovedeni iz Rusije, a na nekim kutijama izvjesni "LV" ostavio je zastrašujuće natpise: "Ne dirajte kutije bez mog odobrenja".

POVEZANI ČLANCI:

Približna cijena imanja na jezeru Saimaa iznosi 3 milijuna eura, i to ne računajući troškove vođenja kuće, komunalnih priključaka, drvenih mostova, staza, ledenjaka... Tijekom izgradnje vile izmijenjeno je nekoliko timova graditelja. Neki su otišli nezadovoljni plaćama, drugi uvjetima rada. Finski stručnjaci također su odbili raditi s Putinovim bliskim prijateljem koji je financirao projekt.

Jedan od njih, Teemu Lautiainen, koji je spojio komunikacije u glavnoj kući, nevoljko se prisjeća klijenata iz Rusije: "Računi su se teško plaćali, svaki put je ispalo pet puta više nego što je taj račun. Stalno je trebalo dokazivati. Odbili smo raditi s njima, a predstavnik, koji je bio zadužen za plaćanje računa na kraju je izbačen kroz vrata."

Galerija Recentni sastanci Vladimira Putina

Finska priroda
1/6

U srpnju 2017. Putin je stigao u finski grad Savonlinna, koji se nalazi 10 km od vile na jezeru Saimaa. Dočekao ga je tadašnji predsjednik Finske Sauli Niinistö sa suprugom. Kako je pisao lokalni tisak, zbog posjete vlasnika Kremlja život malog grada bio je paraliziran, a Finci nikad prije nisu vidjeli toliki broj ruskih čuvara.

Prema izvoru Insidera iz specijalnih službi, dok je Putin pregovarao sa svojim finskim kolegom, jedan od pomoćnika, uključen u službenu delegaciju, potajno je otišao u vilu i naredio da se ograniče svi građevinski radovi. Rekao je radnicima da su druga vremena i da Putin nema vremena za pecanje u finskoj. Nekretnina je, kako se čini, otpisana s gubitkom. Nije bilo kupca za trokatnicu od 850 četvornih metara s ostalim zgradama, jer se posjedovanje seoske kuće ove veličine za Fince smatra nepristojnim.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Rimtutituki
Rimtutituki
10:34 24.05.2023.

..."jer se posjedovanje seoske kuće ove veličine za Fince smatra nepristojnim." Ah ti fini Finci!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije