Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

Zašto je Hrvatska u konfliktu sa susjedima

08.09.2017.
u 00:00

Hrvatska trenutačno ne samo da je u svađi s gotovo svim susjedima nego se i u tim svađama ponekad čini da loše prolazi jer ne uspijeva riješiti otvorena pitanja, a ugled joj se narušava.

Po sastavu državnog vrha, Hrvatska nikad nije bila bolje diplomatski potkovana, a po članstvu u EU i NATO-u, nikad nije bila bolje međunarodno pozicionirana u odnosu na svoje susjede. Pa ipak, unatoč svemu tome, Hrvatska trenutačno ne samo da je u svađi s gotovo svim susjedima nego se i u tim svađama ponekad čini da loše prolazi jer ne uspijeva riješiti otvorena pitanja, a ugled joj se narušava.

U samo nekoliko dana ovoga tjedna, Slovenija je iskoristila okupljanje uglednih političara i diplomata na Bledskom strateškom forumu kako bi ocrnila Hrvatsku kao zemlju koja navodno ne poštuje vladavinu prava; Srbija je uputila diplomatsku notu Hrvatskoj zbog prosvjeda ispred Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu, na kojem je paljenje primjeraka tjednika “Novosti” Beograd okarakterizirao kao zastrašivanje pripadnika srpske manjine i veličanje ustaškog pokreta; a član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović prozvao je Hrvatsku za širenje “islamofobičnih napada” na BiH i nastavio činiti sve što može da zaustavi gradnju Pelješkog mosta.     

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Ploča skinuta, nitko zadovoljan

>>HNS i dalje inzistira na zabrani ustaškog znakovlja

>>MORH kupuje protuoklopne rakete od SAD-a za 25 milijuna kuna

>>Prosinečki bi bio dobar izbor za nasljednika Čačića, ali nije poslušan

Komentara 81

DU
Deleted user
21:02 07.09.2017.

U politici su sva sredstva dozvoljena. Kako tumačiti odluku Sabora da susjede nećemo "ucjenjivati" na njihovom putu prema EU? Praznoglavo i budalasto. Srbija ima toliko jaču diplomaciju da tu sve i da hoćemo, ne možemo ništa. No, mi i nećemo.. Zato nas buše ove kvazi državice, a mi opet u čudu. Kako to kad smo rekli da smo im prijatelji? Diplomacija je slika društva. A mi bi htjeli da je lijepa, a ono Geza Gabor.

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
20:37 07.09.2017.

Zbog udbe i srpske pete kolone na vlasti.

DU
Deleted user
00:02 08.09.2017.

pisete..zasto je hrvatska u ratu sa svim susjedima..ha..ha..pa vi tako pisete jer to i zelite..ha..ha..zapravo..gazde zele..ha..ha..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije