Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šok u Savskoj

Zaštitar si pucao u glavu jer su mu policajci oduzeli vozačku

savska, zaštitar (1)
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/9
09.08.2010.
u 14:30

“Nemojte, nemojte, to mi je posao”, klečeći je molio šokirane policajce. Preminuo je u bolnici.

Ugledao sam čovjeka u uniformi zaštitara kako kleči s prislonjenim pištoljem na sljepoočnici i razgovora s policajcima koji su bili na metar-dva od njega. Mislio sam da će ga uspjeti odgovoriti od nauma. Kad sam napravio korak ili dva, začuo se pucanj.

Okrenuo sam se i vidio čovjeka kako pada. Izgledalo je da je nepomičan, no povremeno bi se trzao i još pokazivao znakove života – ispričao nam je vidno šokirani očevidac koji je svjedočio samoubojstvu koje je počinio zaštitar Sokol Marića (56) pucajući si pištoljem u glavu u prometnoj Savskoj ulici u 13 sati na travi pokraj pločnika. Dogodilo se to pred očima brojnih šokiranih očevidaca koji su ostali zatečeni dramom koja se odvijala pred njima.

Molio sklopljenih ruku

Zaštitar je u Fininu kombiju na pločniku izazvao, kako doznajemo, lakšu prometnu nesreću. Bilo je to u vrijeme njegova radnog vremena. Nalazio se s nekoliko kolega u kombiju, a bio je i alkoholiziran. Okrznuo je ogradu i vrata jedne prodavaonice nedaleko od poznatog restorana Mex kantina. Šteta nastala u sudaru bila je beznačajna – oko petstotinjak kuna. Policija navodi da ni u jednom trenutku nije došlo do ugrožavanja imovine i ljudi.

Zaposlenici iz trgovina pred kojima se nesreća dogodila ipak su pozvali policiju, koja je ubrzo došla obaviti očevid.

Navodno, rekli su nam okupljeni očevici, napuhao je 1,10 promila alkohola, a kada su mu policijski djelatnici pokušali oduzeti vozačku dozvolu, teško je to prihvatio.

– Nemojte, nemojte, to mi je posao! – vikao je preklinjući.

Međutim, policajci su bili neumoljivi u izvršavanju svoje dužnosti te su, u situaciji s kojom se svakodnevno susreću, inzistirali na tome da djelatnik preda vozačku dozvolu. U jednom trenutku u očaju djelatnik je kleknuo i sklopljenih ruku počeo moliti policajce da ga poštede.

U drami koja se zatim događala pred šokiranim policajcima i brojnim očevicima, zaštitar je, dok je klečao na zemlji metar-dva od policajaca izvadio pištolj i pucao si u glavu.

Pokušali ga odgovoriti

Policajci su ga pokušali odgovoriti od nauma. Bezuspješno.

Ubrzo je došla Hitna pomoć i odvezla ga u Bolnicu “Sestre milosrdnice” gdje je preminuo nešto poslije 16.30 sati. Kako doznajemo, ljudi koji su ga poznavali nisu mogli reći ništa loše o njemu, opisali su ga kao vrlo pravednog čovjeka, koji nije bio sklon incidentima.

Komentara 192

VI
visio
08:10 10.08.2010.

Jebiga! Valjda je na boljem mjestu! slava mu!

Avatar s.t.a.l.k.e.r.
s.t.a.l.k.e.r.
09:36 10.08.2010.

znam da istina boli ali ona uvijek je

OB
-obrisani-
14:18 10.08.2010.

. Za čudit se je nevjerovatno visokom postotku tolerancije u odnosu na devijantna ponašnja u našem drštvu. Moral nam je na vrlo niskom levelu. Pijani divljaci ugrožavaju našu djecu na cestama i vi to odobravate? Nije ni čudo da nam je tako, kako nam je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije