Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dva tumačenja
Povratak na članak

Zastara Boljkovca spašava od suđenja za komunističke zločine?

Ključno je pitanje jesu li mučenja i likvidacije koje su činjene u logoru Dubovcu, vili Duga Resa te šumama Kozjači pravno u kategoriji ratnog zločina.

Komentari 180

SA
saniboj
20:11 17.07.2010.

Dragi nacionalisti i ujkani, moram priznati nazalost, da je danas vase vrijeme, biti nazi je In i cool, pogotovo ako si klinjo 83-godiste, i za vrijeme rata si crtao bojanku sa mamom u sklonistu. Ja sam bio u hv -uu tada. Pa svejedno nisam ujkan kao vi. Jos ste se i drznuli.

VL
BO
bosut1
21:32 17.07.2010.

damire,taj smrad sto se koristi nickom drug-stari je i sam cetnik.Stidi se drug stari reci tko je,a ima se zasto i stiditi.Ne treba puno obracati paznju na takve kreature.Ponekad im reci sto ih ide(znaju to i sami) i uvijek ih iznova podsjetiti da su nasa \"najdraza\" nac. manjina.Tek toliko da se sjete sta im je njihova borba dala.Pozdrav

VL
Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
16:18 18.07.2010.

Smeće !! Kao što je i smeće onaj koji mu je dao kolajnu u moje ime.Vi u Večernjem listu ste stvarno za svaku pohvalu kada meni ne dozvoljavate za Boljkovca,ubojicu i razbojnika, napisati da je smeće

VL
Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
16:19 18.07.2010.

Smeće !!!

VL
Avatar belicki
belicki
02:30 18.07.2010.

Ne spašava ga zastara već koalicija hdz-sdp :)

VL
KR
krasnayi
16:50 17.07.2010.

i svima je na lubanjama pisalo da su hrvati ili su imali ugravirano \"U\" na celu?

VL
RE
returnofTito
17:11 17.07.2010.

Povijest se ponavlja. Nema beda. smrt fasizmu!

VL
OB
-obrisani-
20:13 17.07.2010.

bosut.....potpisujem........Pzdrav

VL
MM
Mladen Miletić
00:29 18.07.2010.

Zastara Boljkovca spašava od suđenja za komunističke zločine? A za demokratsko braniteljske zločine spašava BOSNA = ZAKON !

VL
Avatar belicki
belicki
10:51 21.07.2010.

Cvrcak, sve politike oko BiH su bile pogrešne i van svake pameti. Stoga zbilja nije dobro da Hrvati stalno pričaju toliko o podjeli BiH i hrvatskoj agresiji na BiH nakon što je tu državu podijelila međunarodna zajednica, a dijelila juu je od samog početka političke krize u BiH. Srbi ne bi imali šanse isključivo da je međunarodna zajednica jasno dala do znanja da rat nije opcija, a svi (valjda) znamo da to nije bilo tako. Obzirom da je UN uvođenjem embarga na uvoz oružja jasno dao Beogradu, kao vojno daleko najjačem, znak da smije pokrenuti rat (očekivao se brzi rat sa malo žrtava i sačuvanje Jugoslavije), nekakav stav 5 republika oko nepromjenjivosti granica ne bi imao nikakvu težinu. Srbi su vojno zauzeli trećinu Hrvatske bez ikakve reakcije međunarodne zajednice. U listopadu 1992-e držali su osim 30% Hrvatske (a još 30% pod vatrom), oko 65-70% BiH (i još oko 20% pod vatrom), a da svijet nije ni trepnuo. Sva međunarodna rješenja čak i tada išli su u smjeru da se zadovolji srpsku stranu, samo da rat što prije završi. Da je za Tuđmana od samog početka bila opcija podjele BiH i općenito rat, ne bi predlagao skupa sa Kučanom jugoslovnesku konfederaciju, niti bi HDZ BiH učestvovao u pripremi referenduma o nezavisnosti čime je država BiH dobila politički legimitet. Lakše bi bilo podijeliti BiH bez proglašenja nezavisnosti. Čini mi se da je imao više varijanti i pokušavao je (ako je politički pragmatizam pokvarenost, može se reći i pokvareno) dobiti di može ovisno o situaciji. Da se razumijemo, ja se slažem da su i Hrvati/Tuđman i Bošnjaci/Izetbegović trebali izbjeći ono što se dogodilo, a to je da se kao hijene bace na ostatke koji su im ostali. No lako je sada biti pametan, 90ih je bila hrpa opcija u igri, a igra se je mijenjala iz dana u dan.

VL
OB
-obrisani-
16:07 18.07.2010.

18.07.2010. u 04:03h BEBEK 2 je napisao/la: Takva su vremena bila. Treba da shvatite da je NDH bila fasisticka tvorevina, jednoumna, koja, osim hrvata, nije zeljela da na svom terenu ima veci broj pripadnika bilo koje druge rase ili narodaa . Normalno, ta ideja je morala bit u napred osudjena na propast, samo bolestan um, poput hitlerovog, je mogao tako nesta zamisliti. Pa, i dan danas, 15 godina nakon zavrsetka nametnutog rata u Hrvatskoj, Srbi se jos uvek proganjaju, diskriminisu, ugnjetavaju ... Ja razumijem bjes i ogorcenje danas postenog Hrvata u Hrvatskoj, ali, treba da shvatite da nisu svi Srbi bili za rat, dosta njih je, a i ja medju njima, moralo silom prilika radit onako kako visa sila zapovjeda . T o ne znaci da sam ja bio pristalica i ljubitelj samostalne i nezavisne drzave Hrvatske, naprotiv, i ja sam bio za to da se Srbi u Hrvatskoj odvoje, da imaju svoju drzavu ... ali, ... zapad nam nije bio naklonjen kao sto je bio siptarima na Kosovu, ... a ima tu vise razloga, .. Bili smo previse rastrkani, od slavonije pa do juga dalmacije, ... a siptari na kosovu su bili grupisani, kompaktni, pa da je nas srba u Hrvatskoj, tacnije, u Krajini, bilo kao siptara na Kosovu, ... nebi bilo dileme oko drzave, .. ali, opet kazem, ... veliko je to podrucje, ... teritorij, .. I da smo dobili drzavu, bilo bi to tesko odrzavat i drzat pod kontrolom . _____________________________________________________________ Ovakve je Franjo sveo na ispod 4 % a dao Bog da majka rodi sina koji ce ih svesti na 0.4 %....... Nikakve abolicije nije smijelo biti niti za jednog koji je podigao oruzje protiv hrvatske drzave. U mom mjestu su komunjare osudili domobrana, koji nije pocinio bilo kakav zlocin, na 24 godine zatvora od cega je odlezao 18........ Tim istim nacinom je trebalo suditi i sve cetnike........ Umjesto toga sa njima koalicije stvaraju ,uposljavaju ih cak kao policajce,domove im grade,itd.........Fuj!!!..........( Narod mora pravdu uzeti u svoje ruke)

VL
BR
branit18
15:42 17.07.2010.

Tog zlotvora zajedno sa Manolićem,Degoricijom, Fumićem i njihovog političkog glasnogovornika Mesića puni su svi takozvani neovisni mediji.

VL
PG
praseca gripa
15:45 17.07.2010.

Kako to da zastare nije bilo za Artukovica,Dinka Sakica,a za partizanske zlocince su namijenjena odlicja. Mi smo gori od Sjeverne Koreje,a hocemo medju civilizirane zemlje. Tko je u stanju to protumacit?

VL
PR
prvacrta
16:38 17.07.2010.

Slušam krasnayi, koliko je žrtava na ovim prostorima ostavio komunizam? Oće bit šta ili je pauza u pekari završila?

VL
KR
krasnayi
16:39 17.07.2010.

nisam toliko pametan da bi to mogao izustiti.pola milijuna je ogromna masa ljudi.po tvojim kalkulacijama svaka hr.obitelj izgubila je barem jednog clana.a to nije slucaj!

VL
KR
krasnayi
16:53 17.07.2010.

ja ne sporim da su komunisticke zrtve brojne ali ne slazem se da se licemjerno optuzuje boljkovac.on je bio i tudjmanov miljenik.egzekutor za sve rezime.

VL
CR
crodal
16:53 17.07.2010.

Ne treba slaviti pobjede nad drugima, oni koji to rade KRVOLOCNI SU a to je upravo radio ovaj nesretnik .Svi koje je on pobio mirno spavaju , ali ovaj krvolok nema mirna sna .

VL
KR
krasnayi
17:00 17.07.2010.

ja samo znam da su hrvatski i bosanski zidovi prakticki nestali s ovih prostora.tko je nad njima izvrsio zlocin.ovo je iz osobnog iskustva,odnosno prezivjelih clanova iz moje obitelji!

VL
OB
-obrisani-
17:46 17.07.2010.

zastare nije bilo ni za artukovica REKAO SAM ODMA KAKTUS I PROFA CE SVE SREDITI PROFA CE SVE SREDITI

VL
TO
Tot
19:14 17.07.2010.

nema zastare za krmka starog...

VL
« 1 2 3 4 5 6 ... 9 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.