Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pronevjera

Zaposlenik pošte u Gračacu godinama dizao tuđu mirovinu

postar
Arhiva VL
23.03.2010.
u 09:27

Iz policije doznajemo da je 47-godišnjak tri godine podizao mirovinu osobe koja se sporila oko visine mirovine s državom i koja po savjetu svog odvjetnika tu mirovinu nije dizala.

GRAČAC - Zadarska policija jučer je istražnom sucu Županijskog suda u Gospiću privela 47-godišnjeg zaposlenika Poštanskog ureda u Gračacu koji se sumnjiči da je od listopada 2001. do listopada 2004. godine u Poštanskom uredu u više navrata podizao mirovine i zaostatke mirovina na ime druge osobe. Pritom je na naloge i potvrde potpisao stvarnog korisnika mirovine, krivotvorivši potpis i takav lažni podatak dostavljao u Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.

Na taj je način sebi pribavio protupravnu imovinsku korist veću od 200 tisuća kuna. Iz policije doznajemo da je 47-godišnjak podizao mirovinu osobe koja se sporila oko visine mirovine s državom i koja po savjetu svog odvjetnika tu mirovinu nije dizala od 2001. do 2004.godine.

Protiv 47-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela pronevjere i krivotvorenja isprava, a iz policije tvrde da je i 2005. godine prijavljen zbog pronevjere te da je zbog toga tada dobio i otkaz.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar grga-čvarak
grga-čvarak
09:13 24.03.2010.

poštara treba osloboditi neka srbija isplaćiva četnika ane hrvatska tolike novce davati gedži koji i ne živi u hrvatskoj sranota treba mjenjati zakon i neka mu srbija plaća

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije