Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Proputovali pola svijeta: Zaposlenici TZ Medulin na račun poreznih obveznika posjetili Dubai

Objašnjenje ovog luksuznog izleta leži u ideji da se turistički znalci moraju pobliže upoznali i poistovjetili s nekim atraktivnim svjetskim odredištima, a ovo nije prvo daleko putovanje ove Turističke zajednice.
25. siječnja 2020. u 19:53 10 komentara 1495 prikaza
Foto: GETTY IMAGES, Dusko Marusic/PIXSELL

Ako netko u Hrvatskoj 'zna što je benchmarking', onda je to novi direktor TZ-a i bivši šef medulinskog komunalca Enco Crnobori koji se trenutno sa 15-ak zaposlenika Turističke zajednice Medulin nalazi u Dubaiju na spektakularnom 10-dnevnom putovanju na račun poreznih obveznika. Objašnjenje ovog luksuznog izleta leži u ideji da se turistički znalci moraju pobliže upoznali i poistovjetili s nekim atraktivnim svjetskim odredištima, a ovo nije prvo daleko putovanje ove Turističke zajednice.

Polidor Family Camping Resort ZIMA U KAMP-KUĆICI Zimovanje u kampu: mir i idila uz degustacije, roštilj, klizanje, bazen...

To je za Glas Istre potvrdio i bivši direktor Aldo Dobrovac koji je naveo gdje su sve zaposlenici putovali kako bi unaprijedili turističku ponudu Medulina.

- Kuba, Kambodža, Vijetnam, Tajland, Francuska, Italija, Madžarska, Bali! Ma nema gdje nisu bili! - izjavio je Dobrovac i dodao da se ovakva putovanja organiziraju već nekoliko godina. Logično, za bivšeg direktora Dubai nije nikakva iznimka jer 'svake godine se ide negdje drugdje'.

Glas Istre također navodi da Dobrovac baš i nije mogao pomnije pojasniti svrhu egzotičnih putovanja, a još manje kako se proživljena iskustva ili turizam Kube, Balija ili Kambodže uspijevaju preslikati na medulinsku rivijeru. Na pitanje što se u Medulinu promijenilo nakon puta na Kubu kazao je da je to 'teško komentirati'.

- To vam je isto kao kad idete u školu i onda naučite neko općenito gradivo i potom ga primijenite. Mislim da bi bilo dobro da o iskustvima koja su dobili na putovanjima pitate direktno članove Turističkog vijeća koji će vam moći reći kako im je to koristilo. To nije bilo ništa tajnovito. Radi se o javnim podacima koji su objavljeni na stranicama TZ-a - objasnio je i napomenuo da su se benchmarkingom koristili Japanci kada su obilazili tvornice po Europi 'kako bi vidjeli njihova iskustva'.

Ministar turizma Gari Cappelli Cappelli dogovorio Hrvatska u Madridu ponovo otvara turistički ured

Enco Crnobori nije bio u mogućnosti prokomentirati ovaj benchmarking potez, niti Glasu Istre poslati specifikaciju troškova delegacije, ali se s edukativnog putovanja vraća u nedjelju nakon čega će sve pojasniti.

Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Zemlja Mjesec
IZNIO I DOKAZE
Slavni sportaš šokirao: Zemlja je ravna ploča, lažu nam! A čovjek nije bio na Mjesecu
 • EroK:

  Ovo je sve izvrnuto naopako! Države, koje žele slati svoje turiste u druge zemlje, šalju osoblje svojih putničkih agencija kako bi se upoznali sa uslugama i paketima, naparavili što bolje ugovore kako bi mogli iste ponuditi svojim klijentima tj. hrvatskim ... prikaži još!tskim žiteljima za posjet tim zemljama. Oni koji žele dovesti turiste u Hrvatsku iz drugih zemalja, pozivaju turisticke agencije i osoblje iz turizma na trodnevne ili četverodnevne posjete Hrvatskoj i pokazuju sve što Hrvatska ima za ponuditi njihovim klijentima. Ovi, koliko vidim ne stvaraju nova tržista na našim poljima, već bezobrazno udovoljavaju svome hiru i to na trošak, tako već napaćenog i izcrpljenog naroda, naroda koji u velikoj većini, ne moze ni kraj krajem vezati. Ovo su tipični izdajnici i ugnjetaći Hrvatske, pored ovakvih, a mnogo ih je, baš nam i ne trebaju drugi neprijatelji. Oni grizu iz nutra. Je li to nenamjerno ili namjerno neznam, ali bojim se, meni postaje iz dana sve jasnije, ovaj tzv. naćin poslovanja (brodogradilišta, trgovine, bolnice, ... i td,) je učinkoviti dio borbe, nekih protiv svega sto je Hrvatsko. Pacovi na djelu! Dokle?

 • Avatar Zagreb
  Zagreb:

  Gamad uhljebnička - zašto u ovoj državi nema kaznene odgovornosti za neodgovorno trošenje navaca poreznih obveznika?

 • Kokoiduhovi:

  Da osnujemo ministarstvo: Za rasipanje novca, papke i kopita? Dvoje zaposlenih da bilježe svako rasipanje novca koje je izbilo u javnost i već bi se na tome vidjelo koliko pokradu i zamrače svi koji se love mogu dočepati